Menu
 

Baltijas valstu premjerministri lems par kopīgu rīcību Lietuvas atbalstam

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) 6.augustā piedalīsies Baltijas valstu premjerministru sanāksmē, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Viņš pavēstīja, ka sanāksmē kopā ar Lietuvas premjerministri Ingrīdu Šimonīti un Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu tiks pārrunāta aktuālā situācija migrācijas jomā un turpmākais atbalsts Lietuvai, ņemot vērā, ka uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas ir izveidojusies kritiska situācija saistībā ar nelegālo migrantu mēģinājumiem masveidā iekļūt Lietuvā un tālāk citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

Tāpat premjerministri pārrunās iespējamos risinājumus un tālāko rīcību ES līmenī, lai ierobežotu nelegālās migrācijas plūsmu uz ES Austrumu robežas. Saruna notiks attālināti, video režīmā.

LETA jau rakstīja, ka nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieaug. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4000. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.