Menu
 

Valsts augstākās amatpersonas neredz pamatu savu darbu pārcelt ārpus Rīgas

  • Autors:  LETA
Valsts augstākās amatpersonas neredz pamatu savu darbu pārcelt ārpus Rīgas Valsts prezidenta kanceleja

Nedz Valsts prezidents Raimonds Vējonis, nedz Ministru Māris Kučinskis (ZZS) neredz pamatu savu darbu pārcelt ārpus Rīgas, trešdien pēc abu pušu tikšanās pavēstīja valsts augtākās amatpersonas.

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida no otrdienas pārcēlusies strādāt uz Narvu, kur plāno palikt līdz nākamās nedēļas ceturtdienai, tiekoties ar pilsētas vadību un Austrumviru apriņķa cilvēkiem, apmeklējot vietējās pašvaldības, uzņēmumus, iestādes un skolas. Vēlreiz viņa gatavojas uz divām nedēļām atgriezties Narvā novembrī.

Vaicāts, vai Latvijas augstākās amatpersonas varētu sekot Igaunijas prezidente piemēram, Vējonis norādīja, ka, lai pārceltu darbu uz kādu citu vietu, ir jāvērtē plusi un mīnusi.

"Tostarp ir jāvērtē izmaksas, jo, Valsts prezidentam vai Ministru kabinetam pārceļoties kur citu, ir jāveic zināmi drošības pasākumi. Jāņem arī vērā, ka ministrijās strādā ļoti daudz cilvēku, un viņu pārcelšana nozīmē lielas izmaksas. Tāpat izmaksas veido ēku, uz kuru plānots pārcelties, pielāgošana ministrijas vajadzībām. Tad ir jautājums - vai situācijā, kad ir daudz citu valstiski nepieciešamu vajadzību, efektīvāk nebūtu ieguldīt citās jomās, piemēram, izglītībā?" pauda Valsts prezidents.

Vējonis uzsvēra, ka viņam nebūtu problēmu braukt nedz uz Daugavpili, nedz Krāslavu, nedz kādu citu vietu, tomēr, viņa ieskatā, daudz efektīvāks risinājums ir Valsts prezidenta, Ministru prezidenta un valdības reģionālās vizītes, kuru laikā iespējams iepazīties ar situāciju reģionos, un, ņemot vērā iegūto informāciju, izmantotu to savā darbā, pieņemot lēmumus.

Savukārt Kučinskis pauda, ka viņš nevar iedomāties situāciju, ka viņa darbs tiktu pārcelts uz citu pilsētu, tāpat kā viņš nevar iedomāties, ka būtu iespējams valsti vadīt mikroblogošanas vietnē "twitter".

Ministru prezidents pieļāva, ka atsevišķos gadījumos varētu domāt par valsts iestāžu pārcelšanu uz reģioniem, ja šīs iestādes savā starpā var sazināties attālināti un tām nav nepieciešams tiešs ikdienas kontakts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.