Menu
 

Vējoņa lēmums par atkārtotu kandidēšanu uz prezidenta amatu būs atkarīgs no Saeimas vēlēšanu rezultātiem

  • Autors:  LETA
Vējoņa lēmums par atkārtotu kandidēšanu uz prezidenta amatu būs atkarīgs no Saeimas vēlēšanu rezultātiem Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa lēmumu par atkārtotu kandidēšanu uz prezidenta amatu ietekmēs Saeimas vēlēšanu rezultāti, ceturtdien intervijā portālam "Delfi" paziņoja Vējonis.

Vējonis atturējās atbildēt uz jautājumu, vai viņš plāno atkārtoti kandidēt uz valsts prezidenta amatu, bet viņš savu lēmumu varētu paziņot nākamā gada sākumā. Pēc Vējoņa teiktā, viņa lēmumu ietekmēs koalīcijas sastāvs pēc Saeimas vēlēšanām.

"Patlaban svarīgākās ir Saeimas vēlēšanas. Socioloģiskās aptaujas liecina, ka koalīcijas veidošanas sarunas nebūs vieglas, tāpēc par atkārtotu kandidēšanu uz prezidenta amatu varēšu runāt tad, kad būs skaidra koalīcija," sacīja Vējonis.

Valsts prezidenta uzstādījums ir, ka nākamajam Ministru prezidentam ir "jātur Rietumu ģeopolitiskais kurss", kā arī jāveicina ciešāka integrācija Eiropas Savienībā un NATO.

"Svarīgi, lai nākamās valdības vadītājs ar savu komandu turpinātu iesāktās reformas veselībā un izglītībā. Man svarīgākais princips vēlēšanās būs tas, ko cilvēks ir iepriekš sasniedzis un izdarījis," teica Vējonis un uzsvēra, ka viņš nesauks vārdā nevienu, kam viņš gribētu uzticēt veidot nākamo Ministru kabinetu.

Tāpat Valsts prezidenta ieskatā, priekšvēlēšanu laikā ir "muļķīgi" partijām izvirzīt premjera amata kandidātus, kuri paši Saeimas vēlēšanās nepiedalīsies. "Pareizi būtu, ja premjera amata pretendents kandidē vēlēšanās, ka viņš iziet cauri priekšvēlēšanu procesam," uzskata Vējonis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.