Menu
 

Gobzemu par ētikas kodeksa pārkāpumu izslēdz no dalības nākamajās sešās Saeimas sēdēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Ieva Ābele, Saeima Foto – Ieva Ābele, Saeima

Saeima ceturtdien lēma izslēgt deputātu Aldi Gobzemu no dalības nākamajās sešās parlamenta sēdēs par deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu.

Lēmumu atbalstīja 50 deputāti, pret balsoja seši, viens parlamentārietis atturējās, bet daļa deputātu balsojumā nepiedalījās.

Kā vēsta Saeimas preses dienests, lēmums pieņemts pēc tam, kad Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija izskatīja deputātu Raivja Dzintara, Jura Juraša, Ulda Auguļa, Ainara Latkovska un Jura Pūces iesniegumu ar lūgumu izvērtēt A.Gobzema rīcību. Deputāts uz Saeimas 2.septembra kārtējo sēdi ieradies, neievērojot Saeimas Prezidija un Frakciju padomes noteikto Saeimas sēžu apmeklēšanas kārtību un atsakoties uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas, vai testēšanas sertifikātu.

Saeima lēmumu pieņēma, balstoties uz atbildīgās komisijas konstatēto, ka A.Gobzems pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksa 5. un 19.punktu. Tie nosaka, ka Saeimas deputāts ciena un vienmēr ievēro Satversmi, Saeimas kārtības rulli un citus normatīvos aktus; deputāts atturas no pašmērķīgas izrādīšanās Saeimas tribīnē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.