Menu
 

Pēc nacionālās apvienības pārmetumiem atlūgumu iesniedzis LTV raidījuma "Punkti uz i" vadītājs Ignatjevs

  • Autors:  LETA
Pēc nacionālās apvienības pārmetumiem atlūgumu iesniedzis LTV raidījuma "Punkti uz i" vadītājs Ignatjevs LETA

Pēc "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārmetumiem par valodas lietojumu Latvijas Televīzijas kanāla LTV7 raidījumā "Punkti uz i" atlūgumu iesniedzis tā vadītājs Oļegs Ignatjevs, aģentūrai LETA apstiprināja Ignatjevs un Latvijas Televīzijas komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

Ne Ignatjevs, ne LTV pārstāve gan nekomentē šo lēmumu, tostarp, vai tas saistīts ar VL-TB/LNNK trešdien izplatītajiem pārmetumiem.

Ignatjevs skaidroja, ka patlaban viņam esot svarīgi "nomierināties no emocijām un nepieciešams pārdomāt sakāmo par savu aiziešanu" no LTV7. "Man ir svarīgi, lai tas, ko es plānoju teikt, ir saprotams un pareizi formulēts. Situācija nav vienkārša. Ar to, ko plānoju teikt, nedrīkst aizvainot vai kaitēt cilvēkiem, kas paliek strādāt LTV7," sacīja Ignatjevs.

VL-TB/LNNK trešdien izplatīja paziņojumu, ka apvienības pārstāvim liegta dalība sabiedriskajā medijā, jo viņš raidījumā "Punkti uz i", kas tiek veidots krievu valodā, vēlējies runāt valsts valodā. Kā skaidroja apvienības pārstāvji, VL-TB/LNNK saņēma LTV7 raidījuma "Punkti uz i" ielūgumu uz partiju debatēm par vidusskolas izglītību mazākumtautību, galvenokārt krievu, valodās Latvijā un tās lomu Latvijas sabiedrības saliedēšanā. Apvienība piekritusi dalībai raidījuma diskusijā ar nosacījumu, ka tās pārstāvis runās tikai latviešu valodā. Taču raidījuma vadītājs Ignatjevs ar producentes starpniecību informējis, ka raidījuma valoda ir krievu un tas domāts krievvalodīgajiem iedzīvotājiem.

Nacionālā apvienība paziņoja, ka lūgs rakstisku skaidrojumu no LTV7 un vērsīsies ar iesniegumu Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē, jo esot nepieļaujami, ka "sabiedriskajā medijā nav iespējas runāt valsts valodā".

LTV trešdien izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka atbilstoši LTV Ziņu dienesta principiem, ja raidījumā, kura pamatvaloda ir krievu, piedalās viesis, kurš krievu valodu nepārvalda vai nevēlas runāt krieviski, LTV nodrošina latviešu–krievu valodas tulku. "Iepriekšminēto principu neievērošana, kādam sarunas dalībniekam liedzot dalību diskusijā, nav pieļaujama," teikts LTV paziņojumā.

Vienlaikus LTV uzsver, ka tās ziņu dienests priekšvēlēšanu laikā nodrošina debates gan latviešu, gan krievu valodā. "Raidījuma "Punkti uz i" pamata valoda ir krievu, un lielākā daļa raidījuma viesu tiešajā ēterā savu viedokli pauž krieviski. LTV Krievu satura redakcija norāda, ka ir svarīgi ievērot auditorijas specifiku – tā ir pamatā krievvalodīga. Tādēļ ir saprotams, ka liela daļa raidījuma viesu paši izvēlas runāt krieviski, nevis izmantot iespēju piesaistīt LTV nodrošinātu tulku, lai precīzāk uzrunātu šo raidījumu mērķauditoriju," uzsver LTV pārstāvji.

Raidījumu "Punkti uz i" ceturtdien, 6. septembrī, vadīs Aleksejs Dunda, uz diskusiju ierasties aicinātas visas jau iepriekš uzaicinātās partijas, informē LTV.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.