Menu
 

Nākamā gada valsts budžeta likumprojektus Saeima tomēr turpinās skatīt pēc svētkiem

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - ekrānšāviņš no saeima.lv Ilustrācija - ekrānšāviņš no saeima.lv

Saeima trīs dienās nav paguvusi galīgajā lasījumā izskatīt ar nākamā gada valsts budžetu saistītos likumprojektus, tāpēc darbu plānots turpināt pēc svētku brīvdienām.

Līdz šodienai parlaments izskatījis gandrīz trešdaļu no 2022.gada budžeta likumprojektiem iesniegtajiem priekšlikumiem.

Kopumā trīs dienās parlamentārieši, galīgajā lasījumā skatot nākamā gada budžetu un to pavadošo likumprojektu paketi, ir pavadījuši apmēram 29 stundas un izskatījuši 187 no 567 priekšlikumiem, kas iesniegti likumprojektā "Par valsts budžetu 2022.gadam" un ar to saistītajos likumprojektos.

Sēdē tagad izsludināts pārtraukums līdz 22.novembra plkst.9.

Saeima šodien noraidīja opozīcijas deputāta Alda Gobzema (LuK) iesniegtos priekšlikumus, kas paredzēja dažādām programmām piešķirtos līdzekļus novirzīt deficīta mazināšanai, kā arī noraidīti tika "Republikas" deputātu iesniegtie priekšlikumi, paredzot līdzekļu pārdali no Kultūras ministrijas budžeta policistu, ugunsdzēsēju un robežsargu algu paaugstināšanai.

Tāpat parlamentārieši šopēcpusdien sāka izskatīt tā saucamās "deputātu kvotas", kas izpelnījās asu opozīcijas kritiku.

Izskatot opozicionāru iesniegtos priekšlikumus, disksusijas izcēlās arī par opozīcijas un koalīcijas viedokļu it kā neproporcionālu atspoguļojumu sabiedriskajos medijos, Fiskālās disciplīnas padomes lietderību un citiem jautājumiem.

Kā ziņots, izskatot visus 2022.gada valsts budžetu pavadošos likumprojektus, Saeimas deputāti ir sākuši skatīt likumprojektu "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024.gada".

Pēc tam parlamentam paredzēts skatīt likumprojektu "Par valsts budžetu 2022.gadam".

Parlaments darbu pie budžeta sāka pirmdienas, 15.novembra, rītā un līdz šim ir noslēdzis darbu pie visiem 12 budžetu pavadošajiem jeb saistītajiem likumprojektiem. 

Izskatot saistītos likumprojektus, gandrīz visi opozīcijas priekšlikumi tika noraidīti, un opozīcijas deputāti debatēs pārmeta koalīcijai gan nepieņemu grozījumu virzīšanu, gan arī to, ka mazs skaits valdības partiju deputātu piedalās debatēs.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.