Menu
 

Valsts prezidents aicina Latvijas sabiedrību būt vienotai par spīti atšķirīgiem uzskatiem

  • Autors:  LETA
Foto, video - Valsts prezidenta kanceleja Foto, video - Valsts prezidenta kanceleja

Pat nomācošajā un nedrošības pilnajā laikā, kas rada neiecietību un vedina vilkt robežas starp "mēs" un "viņi", sabiedrībai vajadzētu būt vienotai un atcerēties, ka visi var iekļauties Latvijā, saglabājot savu brīvību un atšķirīgos uzskatus, svinīgajā Latvijas Republikas proklamēšanas 103.gadadienas uzrunā sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš norādīja, ka šajā svētku vakarā esam līdzās cits citam, lai kāds attālums šķirtu, jo 18.novembris uzrunā latviešus, Latvijas pilsoņus dzimtenē un visā pasaulē, visus, kuri apzinās sevi kā latviešus un kā dārgu vērtību jūt piederību Latvijai.

Prezidents atgādināja, ka arī 39 Tautas padomes locekļi, kuri pirms 103 gadiem pieņēma lēmumu par Latvijas valsts dibināšanu, bija cilvēki ar atšķirīgiem ideāliem un priekšstatiem, kuru vidū netrūka strīdu un asu pretrunu, tomēr viņi spēja vienoties par augstāku mērķi - tautas nākotnes labā dibināt savu valsti.

"Darbojoties kopā, apvienojot spēkus, mēs spējam vēstures gaitu pavērst sev par labu. Gan izcīnot Latvijas valsti Neatkarības karā, gan sadodoties rokās Baltijas ceļā un atgūstot neatkarību, gan veidojot un reformējot Latviju par modernu Eiropas valsti," sacīja Valsts prezidents.

Levits akcentēja, ka mēs esam stipri tad, kad izjūtam sevī būtisko kopību, atbildību citam pret citu. Valsts pirmā persona uzsvēra, ka mēs katrs esam daļa no veselumā, kurā katrs cilvēks ir vērtīgs, jo ir piederīgs un ir savējais. Viņš pauda ticību, ka Latvijas tauta var nosvinēt šo svētku vakaru ar pateicību valsts dibinātājiem un tiem cilvēkiem, kuri ir ikdienā līdzās priekos un bēdās.

"Lai Latvijas 104.gadā mums katram ir gana daudz spēka, lai darītu savu darbu pēc labākās sirdsapziņas un godaprāta! Mēs esam cits citam līdzās - Kurzemē, Zemgalē, Sēlijā, Latgalē un Vidzemē! Visur pasaulē, kur vien ir latvieši. Dievs, svētī Latviju!" savu svētku runu noslēdza Valsts prezidents.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.