Menu
 

Nacionālā apvienība izvirza ministru kandidātus un apstiprina paplašināto programmu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Nacionālā apvienība izvirza ministru kandidātus un apstiprina paplašināto programmu Foto: arhīvs

8. septembrī kopā sanāca Nacionālās apvienības (NA) dome, kas apstiprināja partijas ministru kandidātus 13. Saeimas vēlēšanām un paplašināto vēlēšanu programmu.

NA prioritātes 13. Saeimā būs: 1. latviešu nācijas fiziska pastāvēšana, kas sevī ietver demogrāfijas jomu (Labklājības ministrija), reemigrācija (VARAM); 2. nācijas garīga pastāvēšana, kas nozīmē atbildību par kultūras un izglītības jomām, un 3. drošība jeb iekšlietu un aizsardzības jomas, informē NA pārstāvis Raivis Zeltīts.

NA Ministru prezidenta amata kandidāts Roberts Zīle domes sēdē uzsvēra: “Šajās svarīgajās vēlēšanās, kad apzināti esam ieturējuši valstisku nostāju neiesaistīties latviešus skaldošās un nomelnojošās publisko attiecību shēmās, ministru amatiem virzām kandidātus, kas ar savu politisko stāju, kā jaunie, tā pieredzējušie, ir spējīgi un enerģijas pilni attīstīt nacionālo politiku, veidojot latvisku, drošu un augošu Latviju gan demogrāfijas, darbaspēka, gan ekonomikas jomās.”

R. Zīle prezentēja savu nākamās valdības ministru komandu, ko apstirprināja NA dome. Labi aizsāktos nozares darbus turpināt plāno kultūras ministre Dace Melbārde. Ārlietu ministra kandidāts būs Saeimas deputāts Rihards Kols, aizsardzības ministra amatam tiek virzīta Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, norāda NA pārstāvis.

Iekšlietu ministra amata kandidāts ir Saeimas deputāts Edvīns Šnore, esošais tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs valdībā varētu turpināt atbildēt par tieslietu nozari, bet finanšu ministra amatam tiek virzīta Latvijas Universitātes lektore un pētniece Līga Leitāne.

Nacionālā apvienība ir arī pārliecināta, ka zemnieku saimniecības “Zilūži" īpašnieks un vadītājs Jānis Grasbergs būtu vislabākais kandidāts zemkopības ministra amatam, savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas grožus NA gatava nodot Saeimas deputātam, vēstures zinātņu doktoram Ritvaram Jansonam, vēsta R. Zeltīts.

Kā labklājības ministru partija vēlas redzēt Saeimas deputātu, Demogrāfisko lietu centra vadītāju Imantu Parādnieku, bet kā veselības ministri – Elīnu Treiju. 

NA atsevišķi izdala saimniecisko jautājumu ministriju bloku, kur ir vairāki kandidāti uz šī bloka ministrijām. Šajā blokā ietilpst Ekonomikas, Satiksmes un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas. Tām piemēroti ministru kandidāti būtu vairāki – Pēteris Leiškalns, Andris Čuda, Jurģis Klotiņš un esošais ministrs Kaspars Gerhards, informē R. Zeltīts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.