Menu
 

VDK dokumentus atbilstoši iespējām plānots sākt publicēt šogad

  • Autors:  LETA
VDK dokumentus atbilstoši iespējām plānots sākt publicēt šogad Foto: www.delfi.lv

Bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentus atbilstoši finanšu iespējām plānots sākt publicēt šogad, iecerējuši Saeimas deputāti.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (VL-TB/LNNK) otrdien komisijas sēdē norādīja, ka komisija konceptuāli ir par dokumentu publiskošanu 2018. gadā.

Laizāne aģentūrai LETA skaidroja, ka komisijai vēl jāpieņem oficiāls lēmums par šo termiņu, tāpat vēl ir nepieciešams no Latvijas Nacionālā arhīva saņemt informāciju par gaidāmajām izmaksām.

Viena no dokumentu grupām, kuras publicēšanu atbalstījuši deputāti, ir VDK ārštata operatīvo darbinieku uzskaites kartotēka. Lai to publicētu, Satversmes aizsardzības biroja Totalitārisma seku dokumentēšanas centram, kur glabājas attiecīgie dokumenti, šie materiāli būs jānokopē. Sarunās ar arhīva pārstāvjiem vēl būs jāizlemj, kura iestāde veiks kopiju pārvēršanu PDF formātā, lai tās būtu iespējams publicēt internetā.

Kā ziņots, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien konceptuāli atbalstīja deputāta Aleksandra Kiršteina (VL-TB/LNNK) priekšlikumu par publicējamiem VDK dokumentiem, tai skaitā tas paredz publicēt informāciju par VDK štata darbiniekiem. Tas tiks darīts, izmantojot VDK telefongrāmatu. Jau vēstīts, ka komisija konceptuāli atbalstījusi ieceri par bijušās VDK dokumentu publiskošanu internetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.