Menu
 

Pagaidām nav novēroti aktīvi mēģinājumi no ārvalstīm ietekmēt Saeimas vēlēšanu rezultātus

  • Autors:  LETA
Pagaidām nav novēroti aktīvi mēģinājumi no ārvalstīm ietekmēt Saeimas vēlēšanu rezultātus Foto: Uldis Pāže, Saeimas kanceleja

Salīdzinot ar to, kādi mēģinājumi ietekmēt vēlēšanu rezultātus bijuši citās valstīs, Latvijā pagaidām aktīvi centieni ietekmēt 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus nav novēroti, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts kancelejas direktora vietnieks hibrīdapdraudējuma novēršanas jautājumos Kaspars Ozoliņš.

Vienlaikus viņš atzina, ka Latvijas kibertelpā ir novēroti "zināmi elementi" un "pazīstamas taktikas", kas varētu būt vērsti uz sabiedriskās domas ietekmēšanu. "Pamatā, protams, tie naratīvi, kas tiek vēstīti no Krievijas medijiem, nekur nav pazuduši, un tie turpinās," atzina Ozoliņš.

Pēc Valsts kancelejas direktora vietnieka sacītā, patlaban Latvijas interneta telpā nelielā mērā var redzēt arī automatizēto kontu aktivitāti, bet tā nav tiešā veidā vērsta uz oktobrī gaidāmo vēlēšanu rezultātu ietekmēšanu. Piemēram, varot gadīties, ka Krievijas mediju ziņas par kādiem Latvijas notikumiem tiek amplificētas, izmantojot tā sauktās troļļu fermas.

Vienlaikus Ozoliņš aicināja saglabāt modrību un vērsa uzmanību uz to, ka jau pieminētās troļļu fermas ir iespējams operatīvi aktivizēt jebkurā laikā, un to var paspēt izdarīt vēl arī līdz Saeimas vēlēšanām atlikušajās trīs nedēļās.

Kā ziņots, 13. Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.