Menu
 

No jauna sāk vākt parakstus par likuma grozījumu atcelšanu saistībā ar tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
No jauna sāk vākt parakstus par likuma grozījumu atcelšanu saistībā ar tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu Foto: pixabay.com
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 18. septembrī devusi atkārtotu iespēju parakstīties par 2012. gada 8. novembra likuma ”Grozījumi likumā ”Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu”” atcelšanu, kas ierobežo tautas tiesības.

Parakstīties var līdz nākamajam rudenim – 2019. gada 18. septembrim – klātienē pašvaldību izpilddirekcijās, pagastu pārvaldēs, kā arī vietnē www.latvija.lv. Balsu skaitīšanu CVK sāk no jauna, informē iniciatīvas ierosinātāja – biedrības "Atvērtās pārvaldības partnerība Latvijā” – pārstāvis, jurists Ivars Redisons. 
 
"Sabiedrībā pašlaik ir iracionāls noskaņojums. Pēc iepriekšējo gadu pieredzes – oktobrī būs "pēcvēlēšanu paģiras". Piemērots brīdis atgādināt, ka "vara pieder tautai", kas nozīmē – lemt un rīkoties pašiem!" norāda biedrības pārstāvis.

"Aicinu ikvienu, kurš saprot un vēlas godīgu valsti, iesaistīties – izplatīt ziņu par iespēju ietekmēt lietas Latvijā. Zvani uz tālruni 20732777 un noklausies īsu audioierakstu, kāpēc vajag atjaunot tautas tiesības. Turpat arī atstāj ziņu.  [..] Šodienas aktualitātēm ieskaties vietnē www.socialasreformas.lv, kur ir ērti skatāmi kandidātu saraksti," aicina I. Redisons. 

Ar "Grozījumiem likumā "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu"" var iepazīties šeit. Parakstīties par grozījumu atcelšanu var šeit.
 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.