Menu
 

Latvija slēdz Krievijas ģenerālkonsulātus un izraida to darbiniekus

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ārlietu ministrija (ĀM) otrdien nolēmusi atsaukt piekrišanu Krievijas ģenerālkonsulātu Daugavpilī un Liepājā darbībai Latvijā, tādējādi slēdzot abas Krievijas konsulārās pārstāvniecības, aģentūru LETA informēja ĀM.

Šo ģenerālkonsulātu diplomātiskie darbinieki tiek pasludināti par Latvijā nevēlamām personām. Lēmums ir pieņemts, solidarizējoties ar Ukrainu tās cīņā pret neizprovocēto un neattaisnojamo Krievijas militāro agresiju un karu.

ĀM norāda, ka Latvija atkārtoti un visstingrākajā veidā nosoda Krievijas militāro agresiju un plaša mēroga iebrukumu Ukrainā. "Starptautiskās sabiedrības rīcībā ir nonākušas plašas liecības par Krievijas bruņoto spēku slepkavībām, zvērībām un kara noziegumiem pret Ukrainas mierīgajiem civiliedzīvotājiem, kā arī par Krievijas militāristu mērķtiecīgajām darbībām, lai iznīcinātu civiliedzīvotāju īpašumu un civilo infrastruktūru okupētajos Ukrainas reģionos," paziņojumā pauž ĀM.

Krievijas prettiesiskais iebrukums un tās bruņoto spēku īstenotie kara noziegumi ir klajā pretrunā ar Krievijas starptautiskajām saistībām un pienākumiem. Tiem, kuri ir pieņēmuši, izpildījuši un atbalstījuši lēmumus par militāru agresiju un noziegumiem Ukrainā, ir jāuzņemas pilna atbildība, informē ĀM.

Otrdien lēmums tika paziņots Krievijas vēstniekam Latvijā Mihailam Vaņinam. Krievijas ģenerālkonsulātu darbība Latvijas nav pieļaujama pēc 30.aprīļa dienas beigām. Līdz šim termiņam Latvija ir jāpamet izraidāmajām personām. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) ierakstā "Twitter" norāda, ka izraidīti tiek 13 Krievijas diplomāti un ģenerālkonsulātu darbinieki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.