Menu
 

Ar platformu "ParVaiPret.lv" vēlas veidot ciešāku dialogu starp iedzīvotājiem un politiķiem

  • Autors:  LETA/Apriņķis.lv
Ar platformu "ParVaiPret.lv" vēlas veidot ciešāku dialogu starp iedzīvotājiem un politiķiem Foto: Saeimas administrācija

"ManaBalss.lv" veidotāji radījuši sabiedrības līdzdalības platformu "ParVaiPret.lv", kas piedāvā iespēju iedzīvotājiem sekot līdzi Saeimā pieņemtajiem likumiem. Atšķirībā no citām tiešsaistes platformām, kur iespējams salīdzināt partiju, politiķu un vēlētāju uzskatus, "ParVaiPret.lv" fokusējas uz reālo Saeimas dienaskārtību, nevis piedāvā atbildēt uz ideoloģiskiem vai hipotētiskiem jautājumiem.

Pirms vēlēšanām vēlētājiem ir iespēja noskaidrot, vai politiķi arī realitātē Saeimā atbalsta jautājumus, kas ir svarīgi un aktuāli sabiedrībai. Atbildot uz jautājumiem, par kuriem lemj Saeimā, ir iespēja salīdzināt partiju un pilsoņu nostāju. Platforma "ParVaiPret.lv" tiks atjaunota pēc katras Saeimas sēdes un būs aktīva arī pēc vēlēšanām, informē platformas veidotāji.

Katru pirmdienu platforma "ParVaiPret.lv" tiks papildināta ar vienu līdz trim jauniem likumprojektiem, kurus konkrētajā nedēļā skatīs Saeimā. Par likumprojektiem iedzīvotāji varēs balsot un ceturtdienas vakarā varēs salīdzināt sabiedrības balojuma rezultātu ar Saeimas.

""ManaBalss.lv" turpina strādāt Latvijas pilsoņu labā, tādēļ uz vēlēšanām esam sagatavojuši pārsteigumu – objektīvu, neitrālu un precīzu rīku politiķu darba saprašanai. "ParVaiPret.lv" platforma cienīs pilsoņu laiku un būs noderīga arī turpmāk, lai aktīvi sekotu līdzi notiekošajam Saeimā,” atzina "ManaBalss.lv" vadītājs Imants Breidaks.

Līdz gaidāmajām vēlēšanām platformas "ParVaiPret.lv" lietošanā varēs autorizēties, izmantojot sociālos tīklus "Facebook" vai "Draugiem.lv", bet pēc vēlēšanām sagaidāma stingrāka personu autorizācija, jo platformas veidotāju mērķis un vēlēšanās ir iegūt ticamu socioloģisko informāciju.

"ManaBalss.lv" vadītājs pauda cerību, ka laika gaitā cilvēkiem jau izveidosies par paradumu pirmdienās apmeklēt "ParVaiPret.lv", lai nobalsotu par piedāvātajiem likumprojektiem, savukārt politiķiem pirms Saeimas sēdes, aplūkojot sabiedrības balsojumu, būs iespēja iepazīties ar sabiedrības viedokli.

Līdz šim sabiedrības balsojums platformā "ParVaiPret.lv" pie dažiem likumprojektiem parāda, ka sabiedrības viedoklis ar Saeimas balsojumu ir līdzīgs. "Tas parāda, ka pēc būtības jau Saeima tomēr ir tādi kā mēs. Iesaku jau tagad ielūkoties platformā un paskatīties balsojuma rezultātus pie likumprojektiem, jo korelācija jau tagad ir interesanta," sacīja Breidaks, piebilstot, ka "ParVaiPret.lv" ir papildus bonuss gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.