Menu
 

Mūrniece Ukrainas parlamenta vicespīkerei: Ukrainas uzvara ir priekšnoteikums ilgtspējīgam mieram Eiropā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

“Mūsu interesēs ir Ukrainas pilnīga uzvara, tās neatkarības un teritoriālās integritātes pilnīga atjaunošana. Tas ir priekšnoteikums ilgtspējīgam mieram Eiropā,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, pirmdien tiekoties ar Ukrainas parlamenta vicespīkeri Olenu Kondratjuku.

Tikšanās laikā puses sprieda par atbalstu Ukrainai trīs dimensijās: politiskajā, praktiskajā un morālajā. “Notikumi Ukrainā maina vēsturi visā Eiropā un pasaulē. Gan politikā, gan mūsu sadzīvē daudz skaidrāk parādās jauni jēdzieni. Mēs redzam, ka mūsdienu pasaulē ir vieta cilvēciskai varonībai, ir jāspēj nostāties vienā vai otrā pusē, izšķirties par to, kādas vērtības mēs tālāk aizstāvēsim,” Saeimas priekšsēdētājas teikto citē Saeimas preses dienests.

Latvija iestājas par sankcijām Krievijai un tās starptautisku izolāciju. Mēs iestājamies par kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai, uzsvēra I.Mūrniece, norādot, ka Ukrainas pievienošanās Eiropas Savienībai būtu tālredzīgs solis, kas palīdzētu stiprināt gan Ukrainu, gan arī Rietumus kopumā. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka Latvija turpinās sniegt praktisku, tostarp militāru, atbalstu Ukrainai.

Ukrainas parlamenta vicespīkere pateicās Latvijas parlamentam, valdībai, kā arī iedzīvotājiem par sniegto atbalstu gan starptautiskā līmenī, gan sniedzot atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem, kas bēgot no kara, nonākuši Latvijā.

Kopā ar Saeimas priekšsēdētāju ar Ukrainas parlamenta vicespīkeri tikās Saeimas priekšsēdētājas biedres Dagmāra Beitnere-Galla un Inese Lībiņa-Egnere, Saeimas sekretāra biedre Inese Voika, sadarbības grupas ar Ukrainu vadītājs Aldis Adamovičs, viņa vietnieks Uldis Budriķis, kā arī Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja biedre Anda Čakša.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.