Menu
 

Nacionālā apvienība pieprasa iekšlietu ministres Golubevas demisiju (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Nacionālās apvienības (NA) Saeimas frakcija un valde lēmusi pieprasīt Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam atbrīvot no amata iekšlietu ministri Mariju Golubevu saistībā ar situāciju 9. un 10.maijā, informēja NA pārstāve Laima Melkina.

Ja premjers un koalīcijas partneri šajā jautājumā neņems vērā Nacionālās apvienības viedokli, partijas valde neredz iespēju turpināt darbu šajā valdībā un lems par savu ministru atsaukšanu.

“Tas, ko 9. un 10. maijā ikviens Latvijai lojāls cilvēks bija spiests piedzīvot savā valstī, ir nepieņemami. To nevaram uzskatīt par ikdienišķu negadījumu, par ko politiskā atbildība aprobežojas ar simbolisku kritiku un solījumu laboties. Jāizdara viss iespējamais, lai šāda situācija nekad vairs neatkārtotos,” politiskā spēka paziņojumā norādījis Nacionālās apvienības vadītājs Raivis Dzintars.

Savukārt "Attīstībai/Par!" (AP) turpina atbalstīt Mariju Golubevu (AP) iekšlietu ministres amatā un Nacionālās apvienības (NA) prasību par ministres demisiju uzskata par ļoti nekonstruktīvu un destabilizējošu soli, aģentūrai LETA pauda AP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Pūce uzsvēra, ka AP atbalsta Golubevu iekšlietu ministres amatā. "Ļoti nepatīkami, ka Nacionālā apvienība sper šādu ļoti nekonstruktīvu, destabilizējošu soli," atzīmējis politiķis.

(papildināta ar 4.un 5.rindkopu)

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.