Menu
 

Dzintars: Iekšlietu ministres amata zaudēšana būs mācība politiķiem nekļūdīties tautas svētuma sargāšanā

  • Autors:  LETA
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Pagājušās nedēļas sākuma notikumu pie okupācijas pieminekļa politiskās sekas būs kā mācība vairākām politiskajām paaudzēm, ka nav pieļaujamas kļūdas tautas goda jeb svētuma sargāšanā, šodien Nacionālās apvienības (NA) rīkotajā preses konferencē pauda NA līderis Raivis Dzintars.

To politiķis sacīja kontekstā ar to, ka pēc minētajiem notikumiem nu jau demisionējušajai iekšlietu ministrei Marijai Golubevai (AP) bija jāatstāj amats.

Preses konferencē Dzintars atskatījās uz to, kā izveidojusies pašreizējā situācija koalīcijā. Pagājušās nedēļas sākumā, zinot, kas varēja sagaidīt sabiedrību, tomēr tika pieļauta netraucēta piekļuve okupācijas piemineklim un 10.maijā pusi dienas notika valsts pazemošana, norādīja politiķis.

Viņš uzsvēra, ka 10.maijā notikušais bija pilnīgi nepieņemams, tāpēc atbildīgajam ministram bija jāuzņemas par to atbildība. NA biedri uzskata, ka nu jau notikušās Golubevas demisijas prasīšana no partijas puses bija pareizs lēmums, ko partija nenožēlo. Ja vēl šodien situācijā ar politiskās atbildības uzņemšanos nebūtu bijis rasts rīkojums, tad NA identiski būtu gatava rīkotos arī šodien, pauda politiķis.

Notikušais un tā sekas ir mācība vairākām Latvijas politiskajām paaudzēm, ka nav pieļaujamas kļūdas tautas svētuma sargāšanā, uzsvēra Dzintars.

Politiķis piebilda, ka vēlāk bija iespēja redzēt, ka policija spēj savākties un rīkoties atbilstoši.

NA līderis preses konferencē atkārtoti aicināja Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) atteikties no ieceres prasīt ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (NA) demisiju. 

Kariņš uz to atbildējis paužot, ka Vitenberga demisijas pieprasījumu viņš parakstīs - par to neesot jautājumu.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā valdošajā koalīcijā ietilpstošā NA pieprasīja iekšlietu ministres Golubevas demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, NA ministri pametīs valdību.

Golubeva šonedēļ paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību, tāpēc pati atkāpjas no amata. Savukārt Ministru prezidents Kariņš NA veiktā "šantāžas mēģinājuma" dēļ pieprasīja amatu atstāt arī ekonomikas ministram Vitenbergam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.