Menu
 

Parlamentā pateicas goda konsuliem par darbu Latvijas labā

  • Autors:  LETA
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla (K) šodien, parlamentā uzrunājot Latvijas goda konsulus, pateicās viņiem par iesaistīšanos, enerģiju un centību darbā Latvijas labā, informēja Saeimas Preses dienestā.

Beitnere-Le Galla atzīmēja, ka šis gads ir īpašs, jo tiek atzīmēti 100 gadi kopš 1.Saeimas sanākšanas, kā arī Satversmes simtgade. "Latvijas vēsture ir gājusi cauri dažādiem periodiem. Mūsu atmiņa atgādina drosmes un sāpju pilnus mirkļus," sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Pievērošoties šodienas aktuālajiem ģeopolitiskajiem jautājumiem, Beitnere-Le Galla atzīmēja, ka Krievijas karš Ukrainā maina politisko ainavu. "Atbalsts Ukrainai latviešu vidū ir patiess. Mēs viegli spējam sevi asociēt ar ukraiņiem," pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Kara sākumā Saeima pieņēma lēmumu par atbalstu Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanai Ukrainai, vērš uzmanību politiķe. "Tas bija pareizs solis ceļā uz mērķi - nodrošināt Ukrainai dzīvi Eiropā, par ko ukraiņu tauta cīnās jau daudzus gadus," atzīmēja Beitnere-Le Galla. "Mēs apzināmies, ka Ukraina par atrašanos Eiropā maksā ļoti augstu cenu. Ukraina cīnās par mums visiem," sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Latvijas goda konsuli pārstāv Latvijas intereses visos pasaules reģionos - Eiropā, Amerikā, Āzijā, Āfrikā, kā arī Austrālijā un Jaunzēlandē. Latvijas goda konsulu sanāksmes Rīgā Ārlietu ministrija organizē kopš 2002.gada, un tās notiek ik pēc diviem gadiem. Šādas sanāksmes jau kļuvušas par tradīciju, kas ļauj Latvijai veicināt ekonomisko, kultūras un konsulāro sadarbību, īpaši tajās valstīs, kurās Latvijai nav diplomātisko pārstāvniecību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.