Menu
 

Karikatūra. Mums nav vienalga, kas notiks ar valsti! Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Karikatūra. Mums nav vienalga, kas notiks ar valsti! Zīmēja: Aigars Lapiņš

Pirms četriem gadiem 12. Saeimas vēlēšanās piedalījās 58,85 procenti balsstiesīgo pilsoņu. Tātad nepiedalījās 41,15 procenti potenciālo vēlētāju jeb gandrīz 640 tūkstoši. Ja kaut puse no viņiem būtu aizgājuši, rezultāti, iespējams, būtu pilnīgi citādi.

Neviens saraksts nesastāv tikai no eņģeļiem. Saskrējuši visur arī tādi, kas liek teikt: par viņiem es balsotu, ja sarakstā nebūtu N kunga vai M kundzes. Tā kā pārējos sarakstos šādu nepatīkamo ir vēl vairāk, tad – piedodiet, atvainojiet! – neiešu nemaz. Kā motivēt? Pamēģināsim ar šoka terapiju. Jo!

Ir cilvēki, kuri aizies uz vēlēšanām, lai kāds orkāns plosītos ārā un lai kādas kaites grauztu iekšpusē. Pieredze rāda, ka lielākā šādu entuziastu daļa pārstāv krievvalodīgo elektorātu. Tā sauktajām "latviskajām partijām" gan pienāktos rūgtas zāles par neprasmi piesaistīt cittautiešu vēlētāju... bet šobrīd ir tā, kā ir. Jo īpaši vecākās paaudzes nelatviskais vēlētājs ies, steberēs, vilksies, klibos vai brauks ratiņos Šveika stilā, lai obligāti nobalsotu... mēs zinām, par ko. Iespējams, šī histēriskā aktivitāte liks sarosīties arī kūtrajiem un vienaldzīgajiem latviešu pusē. Vismaz līdzsvara noturēšanai. Ļoti gribētos cerēt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.