Menu
 

Levits: Šoreiz vēlēšanās pastāv diezgan laba partiju izvēle "saprātīgajā spektrā"

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Šoreiz vēlēšanās pastāv diezgan laba partiju izvēle "saprātīgajā spektrā", uzskata Valsts prezidents Egils Levits.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" Levits pauda, ka Latvija Ukrainas kara laikā kā nekad apzinās, ka sava valsts ir jāaizsargā. Sabiedrībā patlaban notiek pārdomas tostarp par to, cik vērtīga ir demokrātija un valsts.

Levits cer, ka šādas pārdomas izpaudīsies arī vēlēšanās - ka uz tām atnāks pietiekami daudz cilvēku. "Ukraiņi cīnās par brīvu valsti, kur var piedalīties arī vēlēšanās. Atmodas dalībnieki arī gribēja brīvu valsti un vēlēšanas, tāpēc iespēja ir jāizmanto. Apgalvojums, ka cilvēks neko nevar izmainīt, ir nepareizs," teica Levits.

Viņaprāt, gaidāmajās Saeimas vēlēšanās pastāv diezgan laba izvēle "saprātīgajā spektrā", kur ir partijas, kurām var uzticēties, kas ir kaut ko pierādījušas un kam ir priekšstats par to, kādai vajadzētu būt Latvijas valstij. Tās ir demokrātiskas partijas, un tām ir dažādi viedokļi, starp kuriem var izvēlēties.

Taču vēl ir daļa partiju, kuras Levits neuzskata "par īpaši nopietnām" un kurām "noteikti nevajadzētu uzticēties".

Levits akcentēja, ka cilvēkiem, kas nedodas balsot, ir jāsaprot, ka viņi tomēr ietekmē iznākumu, tikai tajā virzienā, kas šiem cilvēkiem nepatiktu. Tāpēc, lai ietekmētu politiku sev vēlamajā virzienā, uz vēlēšanām ir jāiet. "Citādāk to bieži vien ietekmē spēki, kas nav labvēlīgi Latvijai," brīdināja prezidents.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.