Menu
 

Saeima noraida opozīcijas priekšlikumu par neuzticības izteikšanu Linkaitam

  • Autors:  LETA
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Saeima ceturtdien noraidīja opozīcijas iesniegto lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu satiksmes ministram Tālim Linkaitam (K).

Par neuzticību ministram nobalsoja 28 deputāti, pret bija 51, bet divi deputāti balsojumā atturējās.

Lēmuma projektu ir iesnieguši Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti Uldis Augulis, Armands Krauze, Jānis Vucāns, Gundars Daudze, Janīna Jalinska, Viktors Valainis Jānis Dūklavs un Romāns Naudiņš, kā arī partijas "Latvija pirmajā vietā" deputāte Ramona Petraviča un partijas "Katram un katrai" deputāte Karina Sprūde.

Iepriekš pamatojot priekšlikumu neuzticības izteikšanu ministram, Augulis norādīja uz Linkaita "nepietiekamo darbu pārvadājumu jomā un uz nekustamo īpašumu atpirkšanu Biķerniekos", kas, viņaprāt, bijis nevajadzīgi. "Ir daudz tādu nejēdzību, un tomēr gan valdības vadītājam, gan ministram tas viss būtu jākontrolē," sacīja Augulis.

Linkaita demisijas pieprasījums tika iesniegts jau vasaras vidū, un tolaik ZZS deputāti pauda nostāju, ka ministrs nav spējis nodrošināt efektīvu un iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālās nozīmes maršrutu tīklos. Parlamentārietis Viktors Valainis (ZZS) tolaik pauda, ka no virknes pašvaldību saņemti signāli par iedzīvotāju neapmierinātību saistībā ar sabiedriskā transporta pieejamību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.