Menu
 

Dzintars: Pēc vēlēšanām būs svarīgi izveidot koalīciju, kas nav sadrumstalota

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Atceroties valdības veidošanu 13.Saeimā, pēc 14.Saeimas vēlēšanām būtiskākais būs izveidot tādu koalīciju, kas nav sadrumstalota, pēc balss nodošanas aģentūrai LETA pauda aizejošās Saeimas deputāts Raivis Dzintars (NA).

Politiķis norādīja, ka situācijā, kur koalīcijā ir vairākas un ideoloģiski atšķirīgas partijas, arvien grūtāk ir operatīvi un izlēmīgi pieņemt lēmumus, kas arī bija saskatāms 13.Saeimas darbā. "Šajos laikos ir nepieciešams ātri pieņemt lēmumus", pauda Dzintars.

NA līderis norādīja, ka viņa vadītajam politiskajam spēkam svarīgākais ir kopīgā darbā apvienoties ar partijām, kurām ir līdzīga ideoloģija un pozīcija dažādos jautājumos, piemēram, partiju "Apvienotais saraksts".

Dzintars nevēlētos koalīcijā redzēt partijas "Latvija pirmajā vietā" un "Katram un katrai", kā arī neredz sadarbības iespējas ar partiju "Progresīvie". Papildus Dzintars norādīja, ka koalīcijā nevēlas redzēt partijas, kas viņa vērtējumā ir prokrieviskas, tādas kā "Latvijas krievu savienība", "Saskaņa" un "Stabilitātei".

Savukārt Siguldas mērs un NA premjera amata kandidāts Uģis Mitrevics (NA) aģentūrai LETA norādīja, ka nevēlas koalīcijā sadarboties ar prokrieviskām partijām un partijām, kas neieņem skaidru nostāju jautājumos par Latvijas okupāciju un karu Ukrainā.

Papildus Mitrevics uzsvēra, ka jaunās valdība pirmais izaicinājums būs ne tikai ziemas pārvarēšana, bet arī ekonomikas un konkurētspējas attīstība, lai Latvija neatpaliktu no kaimiņvalstīm - Lietuvas un Igaunijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.