Menu
 

Levits pilnvarojis Kariņu sākt konsultācijas par iespējamas koalīcijas izveidošanu

  • Autors:  LETA
Foto - twitter.com/valstsgriba Foto - twitter.com/valstsgriba

Valsts prezidents Egils Levits šodien pilnvaroja "Jaunās vienotības" pārstāvi, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) sākt konsultācijas ar pārējām partijām par iespējamas koalīcijas izveidošanu, žurnālistiem paziņoja Valsts prezidents.

Plānots, ka pēc nedēļas Kariņam jāinformē Levits par sarunu rezultātiem.

Valsts prezidents pieļauj iespēju, ka, ja Kariņa konsultācijas būs sekmīgas, tad procesa noslēgumā viņš varētu izlemt par Kariņa nominēšanu Ministru prezidenta amatam.

Valsts augstākā amatpersona reizē uzsvēra, ka pirms premjera amata kandidāta nosaukšanas ir nepieciešams jau izstrādāts koalīcijas līgums, kurā ir pilnīgi skaidras reformu valdības prioritātes un veicamie uzdevumi, kā arī piedāvāts moderns valdības modelis, kas nosedz arī tādas jomas, kas līdz šim nav nosegtas.

Pēc šodien notikušās tikšanās ar 14.Saeimā ievēlētajām partijām Levits uzsvēra, ka nākamajam Ministru kabinetam ir jābūt reformu valdībai. 

Jau vēstīts, ka 14.Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība - 16, "Apvienotais saraksts" - 15, Nacionālā apvienība - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10 un "Latvija pirmajā vietā", kura ieguvusi deviņus mandātus.

14.Saeimas vēlēšanās Latvijā nobalsoja 59,4% balsstiesīgo iedzīvotāju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.