Menu
 

Baltijas un ziemeļvalstu pārstāvji Mālpilī apsprieduši iespējas stiprināt savstarpējo militārās industrijas sadarbību

  • Autors:  LETA
Foto - kar. K.Lejnieks Foto - kar. K.Lejnieks

Baltijas un ziemeļvalstu Aizsardzības ministriju valsts sekretāri otrdien Mālpilī apsprieduši reģionālās drošības jautājumus un savstarpējās sadarbības stiprināšanu, aģentūru LETA informēja Latvijas Aizsardzība ministrijā.

Sarunu laikā amatpersonas apsprieda Krievijas sākto karu Ukrainā un citus aktuālos Eiropas drošības izaicinājumus, kā arī iespējas stiprināt savstarpējo militārās industrijas sadarbību.

Mālpilī norisinājās Apvienoto reaģēšanas spēku sanāksme. Apvienotie reaģēšanas spēki ir 2015.gadā dibināts sadarbības formāts, ko izveidoja Lielbritānija, Dānija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Nīderlande un Norvēģija. Iniciatīvai 2017.gadā pievienojās arī Somija un Zviedrija, savukārt 2021.gadā - Islande.

Latvijas galvenie ieguvumi, iesaistoties Apvienotajos reaģēšanas spēkos, ir sadarbības padziļināšana ar Lielbritāniju un citām šī spēku formējuma dalībvalstīm, kā arī bruņoto spēku kopējo spēju attīstība, regulāri piedaloties starptautiskajās militārajās mācībās, attīstot praktisko partnerību un jaunas kaujas spējas, norāda Aizsardzības ministrija.

Jau ziņots, ka 3.oktobrī, reaģējot uz mērķtiecīgi radītajiem "Nord Stream" gāzes vadu bojājumiem, Apvienoto reaģēšanas spēku dalībvalstu aizsardzības ministri vienojās par militāro un izlūkošanas aktivitāšu pastiprināšanu Baltijas jūrā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.