Menu
 

Smiltēns: AS piedāvājis JV koalīcijas sarunas tālāk virzīt trīs partiju starpā

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

"Apvienotais saraksts" (AS) piedāvājis "Jaunajai vienotībai" (JV) koalīcijas veidošanas un darāmo darbu sarunas tālāk virzīt trīs partiju - JV, AS un Nacionālās apvienības (NA) - starpā, trešdien pēc JV un AS tikšanās sacīja AS politiķis Edvards Smiltēns.

Vaicāts par šo AS pozīciju, JV līderis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš norādīja, ka šonedēļ sarunas turpināsies individuālā formātā.

JV politiķis skaidroja, ka vēl ir pāragri spriest, kad sarunas varētu notikt plašākā partiju lokā. Sākumā ir jāsagaida pirmdien, 17.oktobrī, iecerētā tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, kā arī vēl JV iekšēji būs jāizdara secinājumi, par šīs nedēļas sarunu, kas vēl turpinās, rezultātiem.

Smiltēns norādīja, ka pie veicamo uzdevumu programmas vajadzētu intensīvāk sākt strādāt tuvu ikdienas režīmam un nākošā tikšanās ar JV ir paredzēta šonedēļ. Par nākamās sarunas konkrētu laiku laiku vēl būs jāvienojas, skaidroja politiķis.

AS politiķis Uldis Pīlēns atzīmēja, ka sarunas bijušas ļoti labas un konstruktīvas, iezīmējoties arī jautājumiem, kuros ir savstarpēja izpratne.

JV trešdien koalīcijas veidošanas sarunās tikās ar AS pārstāvjiem. Pirmdien notika JV saruna ar "Progresīvajiem", bet ceturtdien plānota tikšanās ar NA.

Pēc 14.Saeimas vēlēšanām koalīcijas veidošanas sarunās galvenais domstarpību jautājums ir par to, cik partneriem būtu jāietilpst jaunajā valdībā un koalīcijā. Sarunu vadītāja JV uzskata, ka koalīcijā jābūt četriem politiskajiem spēkiem - JV, AS, NA un arī "Progresīvajiem", turpretim AS un NA "Progresīvos" koalīcijā redzēt nevēlas.

JV individuālajās tikšanās reizēs ar šīm partijām turpinās sarunas par darāmajiem darbiem.

JV jaunajā Saeimas sasaukumā ieguvusi 26 mandātus, AS - 15, NA - 12, bet "Progresīvie" - desmit, tātad ar "Progresīvajiem" koalīcijai parlamentā būtu 64 balsis, bet bez - 54.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.