Menu
 

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja amatā ievēlēta Ināra Mūrniece, Ilgtspējīgas attīstības komisiju vadīs Uģis Mitrevics

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Reinis Inkēns, Ieva Ābele, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Ieva Ābele, Saeima

Saeimas Nacionālās drošības komisijas deputāti ceturtdien par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja bijušo Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA). Par komisijas priekšsēdētājas biedru deputāti ievēlēja Māri Kučinski (AS), bet par sekretāru – Ainaru Latkovski (JV).

Komisijā strādās arī deputāti Uldis Augulis (ZZS), Kaspars Briškens (P), Igors Judins (Stab.), Vilis Krištopans (LPV). Nacionālās drošības komisijā ievēl pa vienam deputātam no katras frakcijas, norāda Saeimas preses dienests. Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 23.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

I.Mūrniece bijusi ievēlēta 11., 12. un 13.Saeimā. Iepriekš bijusi Saeimas priekšsēdētāja, kā arī strādājusi Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā un Nacionālās drošības komisijā.

Nacionālās drošības komisija izskata jautājumus, kas skar Latvijas drošību un aizsardzību, kā arī ar šo sfēru saistītās ekonomiskās, politiskās, sociālās, militārās, zinātniskās, tehniskās un citas intereses. Komisija veic parlamentāro uzraudzību pār valsts drošības iestādēm – Satversmes aizsardzības biroju, Militārās izlūkošanas un drošības dienestu un Valsts drošības dienestu.

Komisijas uzdevumos ietilpst arī Nacionālās drošības koncepcijas apstiprināšana. Tāpat komisija akceptē un pārrauga nacionālās drošības vajadzībām piešķirto budžeta līdzekļu izlietojumu, kā arī izvērtē valsts drošības iestāžu budžetu projektus.

Par Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas vadītāju deputāti ceturtdien ievēlēja bijušo Siguldas novada domes priekšsēdētāju Uģi Mitrevicu (NA). Par komisijas priekšsēdētājas biedru deputāti ievēlēja Andri Kulbergu (AS) un par sekretāru – Anitu Brakovsku (ZZS).

Komisijā vēl strādās Raimonds Čudars (JV), Svetlana Čulkova (Stab.), Mārtiņš Felss (JV), Mārcis Jencītis (LPV), Līga Kozlovska (ZZS), Inese Lībiņa-Egnere (JV), Daiga Mieriņa (ZZS), Edgars Rinkēvičs (JV), Didzis Šmits (AS), Atis Švinka (P), Edmunds Teirumnieks (NA) un Juris Viļums (AS).

Ilgtspējīgas attīstības komisija pārrauga Nacionālā attīstības plāna un Latvijas Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam ieviešanu, kā arī uzrauga šo plānošanas dokumentu pārskatīšanu. Komisijas kompetencē ir arī sniegt atzinumus un priekšlikumus, līdzdarboties citu stratēģisku un starpnozaru plānošanas dokumentu izstrādē, kā arī konceptuālu jautājumu risināšanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.