Menu
 

Saeima apstiprina pilnvaras 14 deputātiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeima ceturtdien apstiprināja deputāta pilnvaras uz laiku 14 deputātiem. Deputāta mandāts uz laiku apstiprināts Viktorijai Bairei, Ievai Brantei, Ingrīdai Circenei, Normundam Dzintaram, Arnoldam Jātniekam, Edmundam Jurēvicam, Jurģim Klotiņam, Atim Labucim, Ģirtam Lapiņam, Gatim Liepiņam, Edgaram Putram, Jānim Reiram, Andrejam Svilānam un Ilzei Verginai.

Kā skaidro Saeimas preses dienests, izmaiņas Saeimas sastāvā nepieciešamas, jo deputāts Krišjānis Kariņš noliek 14.Saeimas deputāta mandātu uz laiku, kamēr pildīs Ministru prezidenta amata pienākumus, bet deputāti Arvils Ašeradens, Anda Čakša, Inese Lībiņa-Egnere, Raimonds Čudars, Ilze Indriksone, Māris Kučinskis, Ināra Mūrniece, Nauris Puntulis, Edgars Rinkēvičs, Evika Siliņa, Māris Sprindžuks, Didzis Šmits un Jānis Vitenbergs – uz laiku, kamēr pildīs ministru pienākumus K.Kariņa vadītajā valdībā.

Pirms balsojuma par mandāta apstiprināšanu deputāti Saeimas sēdē deva svinīgo solījumu, ko apliecināja ar savu parakstu. Svinīgajā solījumā deputāts apņemas būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu.

Tāpat deputāts apņemas aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti un savus deputāta pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas, kā arī ievērot mūsu valsts Satversmi un likumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.