Menu
 

Veidojot jauno valdību, rosina organizēt ekspertu grupas konkrētu jautājumu risināšanai

  • Autors:  LETA
Veidojot jauno valdību, rosina organizēt ekspertu grupas konkrētu jautājumu risināšanai Foto: LETA

Lai vienotos par topošās valdības darbu, varētu organizēt ekspertu grupas, kas diskutētu par sešām tēmām – veselības aprūpes reformu, izglītības jomu, tiesiskuma un drošības jautājumiem, transporta un infrastruktūras tēmu, obligātā iepirkuma komponentes (OIK) problēmas risinājumu un reģionālo reformu.

Apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts pēc tikšanās ar "KPV LV" pārstāvjiem informēja žurnālistus, ka ir vairāki jautājumi, kuri prasa tūlītēju detalizētāku izstrādi, līdz ar to partneriem tiks piedāvāts sešu tematisko grupu tikšanās formāts. Trīs jaunās partijas varētu savstarpēji vienoties, kā uzņemties līderību par šīm jomām atbilstoši prioritātēm, skaidroja Pavļuts. Viņš piebilda, ka sanāksmēs būs aicinātas piedalīties visas sešas partijas, kas iesaistītas sarunās par valdības izveidi.

Pavļuts norādīja, ka būs nepieciešama vienošanās par Saeimas darba organizēšanu, kas arī būšot tuvāko dienu jautājums. Pārējie partneri tiks iepazīstināti ar ierosinājumu strādāt tematiskajās grupās pie konkrētu jautājumu risināšanas. Tad attiecīgi šāds darbs arī tikšot organizēts.

Vienlaikus politiskie spēki neizslēdz, ka tuvākajās nedēļas turpināsies arī partiju divpusējās tikšanās. Piemēram, Pavļuts minēja, ka ar Jauno konservatīvo partiju (JKP) vēlētos vismaz vēl vienu divpusēju sarunu par darbiem.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc pagājušās nedēļas otrajā pusē notikušajām konsultācijām ar 13. Saeimā ievēlētajām partijām paziņoja, ka Ministru prezidenta amatam turpinās izvērtēt AP pārstāvja Arta Pabrika, "KPV LV" pārstāvja Alda Gobzema un JKP pārstāvja Jāņa Bordāna kandidatūru. Valsts prezidents sagaida, ka turpmākajā politisko partiju konsultāciju laikā tiks panākta vienošanās par vairākuma atbalstu vienam no šiem kandidātiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.