Menu
 

Zelenskis pateicas Latvijas tautai par spēcīgo atbalstu Ukrainai

  • Autors:  LETA
Foto - Juris Vīgulis, Saeima Foto - Juris Vīgulis, Saeima

Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna (AS) vizītes laikā Kijivā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pateicās visai Latvijas tautai par spēcīgo un nerimstošo atbalstu, sniedzot nozīmīgu ieguldījumu cīņā pret agresorvalsti Krieviju, informēja parlamenta Preses dienestā.

Tikšanās laikā ar Smiltēnu Zelenskis atzīmēja, ka ir svarīgs arī Latvijas politiskais atbalsts ceļā uz Ukrainas eiroatlantisko integrāciju, kā arī nesavtīgi sniegtā militārā palīdzība.

Turpinot vizīti Ukrainā, Smiltēns Kijivā tikās ar Ukrainas augstākajām amatpersonām - Ukrainas prezidentu Zelenski, ārlietu ministru Dmitro Kulebu un premjerministru Denisu Šmihaļu.

Saeimas priekšsēdētājs apliecināja Latvijas stingru atbalstu Ukrainas dalībai Eiropas Savienībā un NATO.

Sarunā ar Ukrainas prezidentu un ārlietu ministru Smiltēns uzsvēra, ka Krievijai ir jāatbild par pastrādātajiem noziegumiem, lai atjaunotu taisnīgumu un tiesību spēku. "Nav šaubu par Ukrainas uzvaru, taču mūsu uzdevums ir parūpēties, lai tā pienāktu iespējami drīz un prasītu pēc iespējas mazāk upuru. Tādēļ demokrātiskās pasaules militārais atbalsts Ukrainai ir izšķiroši svarīgs," pauda Smiltēns.

Premjerministrs Šmihaļs pauda Latvijai pateicību par izpratni, ka apjomīgs atbalsts Ukrainas rekonstrukcijai ir nepieciešams jau patlaban, negaidot kara beigas. Mūsu valsts jau aktīvi iesaistās dzīvojamā fonda atjaunošanas projektos Čerņihivas apgabalā.

Ukrainas valdības vadītājs tāpat uzsvēra, ka nepieciešams saglabāt spiedienu pret Krieviju, pastiprinot sankcijas un turpinot starptautiskās izolācijas politiku. Viņš pateicās Latvijai par stingro nostāju šajā jautājumā.

Uzsākot vizīti, Saeimas delegācija tikās ar Augstākā radas priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku un Saeimas priekšsēdētājs sēžu zālē uzrunāja Ukrainas parlamentu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.