Menu
 

Levits: Krievijas imperiālisma politika nemainīsies arī pēc sakāves Ukrainā

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Krievijas imperiālisma politika nemainīsies arī pēc sakāves Ukrainā, līdz ar ko Rietumiem ir jābūt gataviem stiprināt savas militārās spējas, šodien diskusijā "Latvia and Poland: Countering Today’s Challenges Together" sacīja Latvijas prezidents Egils Levits.

Levits uzskata, ka Krievijā ir novēlojusies nācija, jo Krievija īsteno politiku, kura bija raksturīga Eiropas valstīm 19.gadsimtā.

"Lieta tāda, ka citas valstis, tai skaitā arī Francija un Vācija, imperiālisma idejas ir atmetušas un ir veiksmīgi tikušas galā ar savas politikas transformēšanu," uzsver Levits, paužot nožēlu, ka Krievijā šādas īstas politiskās transformācijas nekad nebija notikušas un, ka pat zaudējot Ukrainā, Krievijas imperiālisma idejas nemainīsies.

Līdz ar ko Rietumiem ir jāsaprot, ka Krievijā pastāvošā ideoloģija pastāvēs vēl ilgi un NATO valstīm ir jābūvē tāds militārais spēks, lai Krievija saprastu, ka viņas potenciālais uzbrukums NATO novedīs pie Krievijas sakāves un bojāejas.

"Sabiedrībai ir jāsaprot, ka militāro tēriņu palielināšana ir drošības garants un tā ir maksa par mieru", uzskata Levits.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.