Menu
 

Babītes mērs Ence nekandidēs uz "Reģionu alianses" priekšsēdētāja amatu

  • Autors:  LETA
Andrejs Ence politiķis uzskata, ka viņa vietā ir jānāk jaunākiem cilvēkiem Andrejs Ence politiķis uzskata, ka viņa vietā ir jānāk jaunākiem cilvēkiem arhīvs

Uz "Reģionu alianses" (RA) vadītāja amatu izvirzītas Ozolnieku novada domes priekšsēdētāja Daiņa Liepiņa, Ādažu novada domes priekšsēdētāja Māra Sprindžuka un Salacgrīvas novada domes priekšsēdētāja Dagņa Strauberga kandidatūras. Par to aģentūru LETA informēja RA pašreizējais priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Balsojums par jauno priekšsēdētāju un valdi notiks "Reģionu alianses" kopsapulcē sestdien, 3.novembrī. Sanāksme notiks no plkst.11 Babītes Kultūrizglītības centrā, Piņķos, Jūrmalas ielā 14a.

Pats Ence nolēmis vairs nekandidēt uz priekšsēdētāja amatu, jo septiņi gadi šajā amatā bijuši pietiekami, un politiķis uzskata, ka viņa vietā ir jānāk jaunākiem cilvēkiem. Viņš arī norādīja uz jau lielo slodzi, vadot Babītes pašvaldību. Reizē partijas biedri ir izvirzījuši Ences kandidatūru uz valdes locekļa amatu.

Ence no minētajiem trīs kandidātiem uz RA vadītāja vietu izvirzījis Liepiņa kandidatūru, jo uzskata viņu par visspējīgāko, lai ieņemtu šo amatu.

RA kopsapulcē plānots arī pieņemt aicinājumu pārējām Latvijas Reģionu apvienību veidojošām partijām – Vidzemes partijai un partijai "Ogres novadam" - izvērtēt iespēju apvienoties vienā partijā ar iespējamo nosaukumu tādu pašu kā apvienībai – LRA.

RA ir viena no trīs partijām, kas veido LRA. LRA oktobrī notikušajās 13.Saeimas vēlēšanās nepārvarēja 5% barjeru iekļūšanai Saeimā, saņemot 4,14% vēlētāju atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.