Menu
 

Vējonis atsauks Bordāna nomināciju premjera amatam un sarunas turpinās pēc svētkiem

  • Autors:  Apriņķis.lv/LETA
Vējonis atsauks Bordāna nomināciju premjera amatam un sarunas turpinās pēc svētkiem Foto: facebook.com/RaimondsVejonis

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien, 14. novembrī, Rīgas pilī tikās un uzklausīja Ministru prezidenta amata kandidātu Jāni Bordānu. Tikšanās laikā Bordāns informēja par valdības veidošanas gaitu un atzina, ka neredz iespējas izveidot valdību un saņemt Saeimas vairākuma atbalstu, tāpēc ceturtdien Vējonis parakstīs rīkojumu, ar kuru atzīs par spēku zaudējušu savu aicinājumu Bordānam veidot Ministru kabinetu.

Tikšanās laikā Valsts prezidents pateicās viņam par mēģinājumu izveidot valdību un pauda nožēlu par politisko partiju nespēju vienoties par atbalstu Bordānam, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Vējonis konsultācijas par iespējamo Ministru prezidenta amata kandidātu turpinās pēc valsts svētkiem. “Sagaidu, ka šo laiku politiskās partijas izmantos, lai turpinātu konsultācijas un meklētu kopsaucējus,” norāda prezidents.

Plānots, ka Vējonis uzreiz pēc valsts svētkiem tiksies ar partijas “KPV LV” virzīto Ministru prezidenta amata kandidātu Aldi Gobzemu un partiju apvienības “Attīstībai/Par!” virzīto premjera amata kandidātu Arti Pabriku, lai uzklausītu viņu redzējumu par turpmāko valdības veidošanas procesu, norāda kancelejā.

Kā ziņots, Valsts prezidents premjera amatam Bordānu nominēja aizvadītajā nedēļā, dodot laiku līdz 21. novembrim panākt vienošanos par nākamās koalīcijas aprisēm, iespējamo valdības sastāvu un Saeimas vairākuma atbalstu. Vējonis paziņoja, ja līdz tam tas netiks izdarīts, viņš aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Tomēr trešdien, apritot nedēļai pēc Bordāna nominēšanas, AP un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) nolēmušas izstāties no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) vadītajām valdības veidošanas sarunām.

Partijas "Vienotība" vadītājs Arvils Ašeradens trešdien žurnālistiem teica, ka arī "Jaunā Vienotība" (JV) izstājas no valdības veidošanas sarunām, taču vēlāk gan precizēja, ka gala lēmums par JV pozīciju tiks pieņemts apvienības valdes sēdē. Līdz šim "KPV LV" bija vienīgā partija, kas bija paudusi skaidru atbalstu Bordāna veidotajai valdībai.

Bordāns trešdien pēc tikšanās ar Vējoni atzina, ka valdība, ko bija iecerējis, pašlaik nav iespējama. Viņaprāt, partiju lēmums izstāties no sarunām bija bezatbildīgs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.