Menu
 

JKP varētu atbalstīt Gobzemu premjera amatam

  • Autors:  LETA
Aldis Gobzems. Aldis Gobzems. Foto: LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) varētu atbalstīt "KPV LV" premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu, ja tiktu ievērotas JKP "sarkanās līnijas", aģentūrai LETA sacīja JKP līderis Jānis Bordāns.

Viņš uzsvēra, ka JKP ir būtiski, lai tiktu ievērotas šī politiskā spēka "sarkanās līnijas", proti, nesadarbošanās valdībā ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Saskaņu". Tāpat JKP prioritātes valdībā būtu Iekšlietu ministrijas un Tieslietu ministrijas pārraudzība, akcentēja Bordāns.

Ja šīs prasības tiktu ievērotas, tad JKP varētu atbalstīt "KPV LV" premjeru, piebilda politiķis.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis oficiāli atsaucis JKP līdera Jāņa Bordāna nomināciju premjera amatam. Bordāns trešdien pēc tikšanās ar Vējoni atzina, ka valdība, ko bija iecerējis, pašlaik nav iespējama. Trešdienas priekšpusdienā vairāki potenciālie koalīcijas partneri bija paziņojuši, ka izstājas no JKP līdera vadītajām valdības veidošanas sarunām.

Vējonis tagad devis Saeimā ievēlētajām partijām laiku turpināt konsultācijas un meklēt kopsaucējus, lai pēc valsts svētkiem varētu turpināt ar tām vest sarunas par iespējamo nākamo premjera amata kandidātu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.