Menu
 

Siliņa: Ministru komandu veido motivēti cilvēki, bet līdzsvarot politiskos spēkus būs izaicinājums

  • Autors:  LETA
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Jaunās valdības ministru komandu veido motivēti cilvēki, piektdien pēc iecelšanas Ministru prezidentes amatā šādu vērtējumu žurnālistiem sniedza Evika Siliņa (JV).

"Mēs visi labi zinām, ka profesionalitāte ir ļoti liels pluss. Pieredze ir liels pluss. Bet vēl lielāks pluss ir motivācija darīt un strādāt. Un es redzu, ka ir motivēti cilvēki," uzskata Siliņa.

Savukārt izaicinājumi, Siliņas skatījumā, gaidāmi komandas darba organizēšanā un politisko spēku līdzsvarošanā. "Redzam, ka politikā ir gan ļoti pieredzējuši cilvēki, gan pievienojušies ne tik pieredzējuši cilvēki. Man kā kuģa kapteinim būs jāspēj līdzsvarot šos abus politiskos spēkus tā, lai kāds nejūtas pārāks par otru," teica Siliņa.

Komentējot publiskajā telpā iepriekš izskanējušos jauno ministru pretrunīgo izteikumus, Siliņa sacīja, ka ministriem pašiem tie ir jāskaidro.

Jaunās valdības prioritāro darbu sarakstā Siliņa nosauca elektrības rēķinu samazināšanu, kā arī banku sektora un kopdzīves likuma jautājumus. Savukārt nākamnedēļ valdība sāks darbu pie nākamā gada valsts budžeta veidošanas.

Jau ziņots, ka Saeimas vairākums piektdien apstiprināja jauno, Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) vadīto valdību. Par jauno valdību nobalsoja 53 deputāti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.