Menu
 

Saeimas Mandātu komisija atbalsta deputātu mandāta atjaunošanu un deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija pirmdien nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektus par 14.Saeimas deputātu pilnvaru atjaunošanu, kā arī lēmuma projektus par deputātu mandāta apstiprināšanu uz laiku.

Pēc Saeimas preses dienesta ziņām, deputāta mandātu plānots atjaunot Raimondam Čudaram, Ilzei Indriksonei, Mārim Kučinskim, Inārai Mūrniecei, Naurim Puntulim, Mārim Sprindžukam, Didzim Šmitam un Jānim Vitenbergam, kuri bija nolikuši deputāta mandātu uz laiku, kamēr ieņēma ministru amatus iepriekšējā valdībā. Līdz ar šīm izmaiņām Saeimas sastāvā darbu 14.Saeimā noslēgs Ieva Brante, Normunds Dzintars, Arnolds Jātnieks, Jurģis Klotiņš, Ģirts Lapiņš, Edgars Putra un Andrejs Svilāns.

Mandātu komisija šos lēmuma projektus lūgs iekļaut tuvākās Saeimas sēdes darba kārtībā, informēja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns.

Savukārt deputāta pilnvaras uz laiku plānots apstiprināt Viktorijai Bairei, Alīnai Gendelei, Ligitai Ginterei, Ģirtam Valdim Kristovskim, Ervinam Labanovskim, Mairitai Lūsei, Valdim Maslovskim, Ģirtam Štekerhofam un Didzim Zemmeram.

Izmaiņas parlamenta sastāvā nepieciešamas, jo deputāti Hosams Abu Meri, Uldis Augulis, Inga Bērziņa, Kaspars Briškens, Rihards Kozlovskis, Armands Krauze, Kaspars Melnis, Andris Sprūds un Viktors Valainis paziņojuši, ka noliek mandātu uz laiku, kamēr pildīs ministru pienākumus Evikas Siliņas vadītajā valdībā, atgādina Saeimas preses dienests.

J.Vucāns informēja, ka šos lēmuma projektus Mandātu komisija lūgs iekļaut kārtējās Saeimas sēdes darba kārtībā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.