Menu
 

Inese Vaidere: Sankcijām pret Krieviju jābūt paralizējošām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

17.oktobrī Eiropas Parlamenta (EP) deputāti diskutēs par Eiropas Savienības (ES) sankciju pret Krieviju efektivitāti un kā novērst to, ka Maskava tās apiet. ES ieviestās sankcijas pašreiz ne vienmēr sasniedz gaidīto rezultātu, tiek apietas dažādos veidos, kas ļauj Krievijai turpināt uzturēt un atjaunot savu militāro potenciālu, informē Ineses Vaideres birojā.

“Sankcijām pret Krieviju ir jābūt paralizējošām, lai bremzētu Krievijas atgūšanos pēc zaudējumiem kaujas laukā. Tas nozīmē, ka tām nozarēm, pret kurām vērstas sankcijas, nāktos darbību praktiski apturēt. Noteikti nepieciešams īstenot pilnīgu Krievijas gāzes embargo. Jo mazāka būs Krievijas rūpnieciskā jauda, jo ātrāk sagaidīsim Ukrainas uzvaru,” norāda Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere.

“Pret tām Krievijas kaimiņvalstīm, kuru kompānijas veic sankcionēto importa un eksporta preču tranzītu, ir jāvēršas gan ar sankcijām, gan jāaptur ES palīdzība, gan arī jāievieš dažādu preču embargo. Tādējādi, pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, šīs valstis varētu pārtraukt sadarbību ar Krieviju, mazinot tās kaujasspējas. Valstis, kas pilda šo lomu, nav grūti identificēt, jo tās mēs redzam pēc pēkšņi strauji pieaugušajiem eksporta rādītājiem,” atzīmē deputāte.

Kā vēl vienu no būtiskiem risinājumiem Inese Vaidere uzsver Krievijai un tās kompānijām ārzemēs piederošo īpašumu straujāku konfiskāciju. “Pārņemot Krievijas īpašumus arī Latvijā, tos būs iespējams pārdot vai iznomāt, iegūtos ienākumus ziedojot dažādām Ukrainas vajadzībām – gan infrastruktūras atjaunošanai, gan arī kaujasspēju palielināšanai, piemēram, bruņojuma iegādei,” skaidro deputāte.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.