Menu
 

Saeima noraida opozīcijas rosinājumu atbrīvot Saulīti no CVK priekšsēdētājas amata

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeima ceturtdien noraidīja opozīcijas deputātu rosināto Kristīnes Saulītes atbrīvošanu no Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājas amata.

"Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Stabilitātei" frakcijas deputāti prasību Saulīti atbrīvot no amata saista ar CVK organizēto parakstu vākšanu par Saeimas atsaukšanas referenduma ierosināšanu, kura laikā esot atklājušās "būtiskas sistēmiskas un kontroles problēmas".

Pēc lēmuma projekta autoru sacītā, Latvijas iedzīvotāji pirmajā dienā, kad tika izsludināta parakstu vākšana, neesot varējuši parakstīties portālā "Latvija.lv". Tāpat neesot bijusi iespējama parakstīšanās pašvaldībās, bāriņtiesās.

Debatēs Ainārs Šlesers (LPV) teica, ka pašvaldībās nebija atrodama informācija par iespējām parakstīties un atbildīgie speciālisti nebija informēti.

"Liekot nepamatotus šķēršļus vai nenovēršot Satversmē noteikto pilsoņu pamata tiesību realizāciju, tiek veikta antikonstitucionāla darbība, kas šajos sarežģītajos ģeopolitiskā apdraudējuma laikos rada neglābjamu kaitējumu ticībai valstij un tās demokrātiskajai iekārtai," uzskata pieprasījuma autori.

Tāpat šodien tika atkārtoti noraidīts satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) demisijas pieprasījums, ko parlamentā iesniedza "Stabilitātei" frakcija.

Opozīcijas politiskais spēks to pamatoja ar "novēloto un gauso reakciju attiecībā uz valstspiederīgo iedzīvotāju evakuāciju no Izraēlas, kurā oficiāli ir izsludināts karastāvoklis, kā arī nesamērīgi dārgo Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" organizētajā evakuācijas reisa biļešu cenu".

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.