Menu
 

Ministram ļaus anulēt pašvaldības deputāta mandātu, ja deputāts trīs mēnešus neattaisnoti kavēs domes sēdes

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram ļaus anulēt pašvaldības deputāta mandātu, ja deputāts trīs mēnešu neattaisnoti nepiedalīsies domes sēdēs, paredz otrdien Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas atbalstītais priekšlikums grozījumiem Pašvaldības domes deputāta statusa likumā. Deputāta mandātu varēs anulēt, ja trīs mēnešu laikā tas nebūs piedalījies vairāk nekā pusē no kārtējām domes sēdēm.

Jau patlaban likumā ir noteikts, ka pašvaldības dome var anulēt pilnvaras pašvaldības domes deputātam, kurš bez attaisnojoša iemesla uz domes sēdēm nav ieradies vismaz četras reizes pēc kārtas. Šo kārtību iecerēts mainīt un mandātu anulēšanas tiesības piešķirt ar pašvaldību tieši nesaistītai iestādei.

Šo likumprojektu otrajā, galīgajā lasījumā plānots skatīt šonedēļ Saeimas sēdē.

LETA jau ziņoja, ka minētie jautājumi ir aktualizējušies saistībā ar situāciju finanšu grūtībās nonākušajā Rēzeknes pilsētas domē. Pēc finanšu pārkāpumu konstatēšanas un Rēzeknes domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča atstādināšanas viņa vadītā Rēzeknes valdošā partija "Kopā Latvijai" ir atzinusi, ka apzināti sabotē domes sēdes, lai panāktu domes sastāva atlaišanu un jaunas vēlēšanas. 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) ir aicinājusi domes deputātus atsākt darbu vai nolikt deputātu mandātus, atzīmējot, ka viņai ir tiesības, nevis pienākums atlaist domi, ja tās deputāti nenāk uz sēdēm un šādā veidā aptur domes politisko darbu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.