Menu
 

Mieriņa: Nav pieļaujama Krievijas graudu importa turpināšanās uz Eiropas Savienību

  • Autors:  LETA
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

Nav pieļaujama Krievijas graudu importa turpināšanās uz Eiropas Savienību (ES), tāpēc tiks turpināts strādāt pie šāda aizlieguma noteikšanas ES līmenī, pirmdien kopīgajā preses konferencē ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietniecei Olenu Kondratjuku pauda Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Diskusijas par šāda aizlieguma noteikšanu Eiropas līmenī sākušas pateicoties Latvijas un pārējo Baltijas valstu nostājai, sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Tāpat jāmeklē risinājumi, kā atbilstoši ANO Pārtikas programmai citādāko ceļos - ne caur Krieviju - nodrošināt pārtikas pieejamību tām pasaules valstīm, kurām tā visvairāk nepieciešama, norādīja Latvijas politiķe.

Mieriņa arī pavēstīja, ka Saeima plāno pieņemt paziņojumu, nosodot Krievijas cilvēktiesību pārkāpumus - līdz 100 000 Ukrainas bērnu deportēšanu uz Krieviju.

Kondratjuka pozitīvi novērtēja Saeimas plānus pieņemt šādu paziņojumu, kā arī pateicās Saeimas priekšsēdētājas biedrei Zandai Kalniņai-Lukaševicai (JV) par šī jautājumu aktualizēšanu Eiropas Padomē.

Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietniece pateicās arī Latvijas sabiedrībai par lielo atbalstu, ko apliecinot "katrs ziedotais cents". Kondratjuka cita starpā pozitīvi novērtēja Ukrainas karavīriem Latvijā nodrošināto rehabilitāciju.

Mieriņa akcentēja, ka abu amatpersonu sarunās pārrunāts Latvijas visas tautas atbalsts Ukrainai, kā arī tikko pieņemtajā Latvijas 2024.gada budžetā paredzētais vairāku miljonu eiro atbalsts Ukrainai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.