Menu
 

Prezidents: Valdības svarīgākie uzdevumi nākamgad – drošības jautājumi, birokrātijas mazināšana un tautsaimniecības attīstība

  • Autors:  LETA
Foto - Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja. Foto - Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja.

Valdības svarīgākie uzdevumi nākamgad varētu būt valsts drošības stiprināšana, birokrātijas mazināšana un tautsaimniecības attīstīšana, ceturtdien intervijā TV3 pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Rinkēvičs nosauca trīs sfēras, kurās nākamgad sagaida aktīvāku Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības rīcību. Kā pirmos viņš minēja drošības jautājumus, skaidrojot, ka nepieciešama civilās aizsardzības sistēmas attīstīšana, robežas stiprināšana, algu palielināšana iekšlietu sistēmā un citu jautājumu risināšana.

Pēc prezidenta vērojumiem, pēdējos gados Latvijā esot būtiski augusi birokrātija, tāpēc valdībai esot jāpieliek pūles tās mazināšanā.

Savukārt kā trešo svarīgo darba virzienu Rinkēvičs nosauca ekonomiskās darbības un tautsaimniecības attīstības veicināšanu, piemēram, valdībai jādomā, kā sekmēt kreditēšanu un investīciju piesaisti. Tāpat daudz smaga darba būšot dzelzceļa projekta "Rail Baltica" virzīšanā.

Prezidenta vērtējumā, Siliņas valdība pirmajās 100 dienās parādījusi savu rīcībspēju, bet pozitīvi vērtējamie darbi esot budžeta pieņemšana, lēmumi par energopārvades tarifiem un zināma progresa panākšana cilvēktiesību jautājumos.

Ekspremjera, tagadējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) privāto lidojumu "stāstam" Rinkēvičs vēl gaida sava veida punkta pielikšanu, kas varētu būt līdz ar Valsts kontroles atzinumu. "Saprotu, ka sabiedrība vēl nav sagaidījusi tādu sajūtu, ka ir viesta pilna skaidrība," izteicās prezidents.

Runājot par pēdējo dienu aktualitāti - Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sniegto informāciju, ka no Latvijas tiks izraidīti vismaz 1200 Krievijas pilsoņi, kuri nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un iesnieguši dokumentus kādas uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai dzīvošanai valstī, prezidents atturējās vērtēt, vai izraidāmo skaits uzskatāms par lielu vai mazu, bet uzsvēra, ka likums ir jāpilda. "Šis šobrīd jau ir principu jautājums," piebilda politiķis.

Viņš atzina, ka padziļināti būtu jāanalizē, kāpēc šāds skaits šeit dzīvojošu cilvēku ir izvēlējies pilnībā ignorēt likuma prasības.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.