Menu
 

Valsts prezidents: Arī šogad sodu politika, kas skar valsts drošības jautājumus, būs uzmanības centrā

  • Autors:  Valsts prezidenta kanceleja
Foto - Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja Foto - Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja

3.janvārī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Latvijas Republikas Augstākās tiesas priekšsēdētāju Aigaru Strupišu. Tikšanās laikā puses pārrunāja tiesu varas neatkarības stiprināšanu, sodu politiku ar valsts drošību saistītās lietās un darbu pie sabiedrības informēšanas par tiesu nolēmumiem.

Tikšanās laikā E. Rinkēvičs vērsa uzmanību, ka arī šogad sodu politika, jo īpaši lietās, kas skar valsts drošības jautājumus, būs Valsts prezidenta institūcijas uzmanības centrā. Šīs lietas, tāpat kā lietas par korupciju, par naida noziegumiem, par vardarbību ģimenē, ir iekšējās drošības aspekts.

Svarīgi panākt, ka piespriestie sodi sasniedz visus Krimināllikumā uzskaitītos soda mērķus, tajā skaitā aizsargā sabiedrības drošību un attur no noziegumu izdarīšanas. Tādēļ kopš 2023.gada vasaras noticis mērķtiecīgs darbs, lai panāktu, ka Krimināllikums un tā piemērošana atbilstu aktuālajam apdraudējumam un nepieļautu kaitējumu valsts un sabiedrības interesēm.

Sarunā puses apsprieda jautājumu par veicamajiem pasākumiem, lai stiprinātu tiesu varas neatkarību, vienlaikus nodrošinot, ka tiesu vara pienācīgi reaģē un laikus novērš trūkumus un ka tiesu varas neatkarība netiek izmantota kā iegansts, lai noraidītu konstruktīvu kritiku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.