Menu
 

Zelenskis: Krievijas iesaldētie aktīvi ir jāizmanto, lai aizsargātos no tās agresijas

  • Autors:  LETA
Foto - Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja Foto - Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja

Krievijas iesaldētie aktīvi ir jāizmanto, lai aizsargātos no tās agresijas, žurnālistiem preses konferencē uzsvēra Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš ceturtdien Rīgas pilī tikās ar Latvijas prezidentu Edgaru Rinkēviču.

Viņš uzsvēra, ka gan Latvijai, gan citām valstīm, kas atbalsta ukraiņu cīņu pret Krievijas agresiju, arī turpmāk jāstrādā kopā ar Ukrainu maksimāli efektīvi un saliedēti, lai Ukraina uzvarētu Krieviju. Zelenskis norādīja, ka tikšanās laikā ar Latvijas prezidentu pārrunāti Ukrainas veicamie darbi. Tāpat viņš informēja par situāciju kara frontē, Ukrainas aizsardzības vajadzībām, kā arī par tālākajiem plāniem.

"Mums ir produktīvāk jāstrādā Eiropas valstu aizsardzības jomā. Eiropai ir jābūt pašpietiekamai savā aizsardzībā, lai arī kādā veidā Krievija apdraudētu Ukrainu un lai arī ko Krievija būtu padarījusi par savu mērķi. Eiropai ir jāmāk atbildēt. Tai ir tiesības aizsargāties. Ukraina kopā ar partneriem strādās pie tā, lai Eiropā tiktu izveidots jauns arsenāls un attīstīta militārā industrija, lai nepieļautu Krievijas agresiju pret Eiropu," sacīja Ukrainas prezidents.

Viņš uzsvēra, ka valstīm arī turpmāk jāsadarbojas sankciju politikas jomā pret Krieviju un tām valstīm, kas to atbalsta. Arī turpmāk ir jābloķē shēmas, ar kurām notiek mēģinājumi apiet noteiktās sankcijas. Arī turpmāk Eiropai ir jābūt ar vienotu nostāju, atsakoties no Krievijas energoresursiem.

Zelenskis pateicās par Latvijas atbalstu Ukrainas integrācijai Eiropas Savienībā. Viņš uzsvēra, ka Ukraina augstu novērtē lēmumu par sarunu sākšanu ar Ukrainu par iestāšanos blokā. Zelenskis norādīja, ka tas bija vēsturiski svarīgs lēmums visām valstīm, kas atrodas Eiropas austrumos.

"Ukraina rēķinās ar Latvijas atbalstu NATO, Latvijas principiālo nostāju, veidojot dialogu ar visiem partneriem par Ukrainas nākotni NATO," sacīja Ukrainas prezidents.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.