Menu
 

Ukrainas prezidents Rīgā: Nedrīkst pieļaut, ka Krievija karu Ukrainā pārvērš par iesaldētu konfliktu

  • Autors:  LETA
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Nedrīkst pieļaut, ka Krievija karu Ukrainā pārvērš par iesaldētu konfliktu, žurnālistiem atzīmēja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš ceturtdien Rīgas pilī tikās ar Latvijas prezidentu Edgaru Rinkēviču.

Viņš norādīja, ka Ukrainas mērķis ir neatdot savas teritorijas, mērķis ir arī neļaut Krievijai iesaldēt karu un neļaut iet plašumā Krievijas naratīviem, kas tiek izplatīti plašsaziņas līdzekļos gan Eiropā, gan ASV, jo Krievija iegulda ievērojamus finanšu līdzekļus dezinformācijā.

"Nedrīkst dot Krievijai iespēju sagatavoties apjomīgam pretuzbrukumam, nedrīkst dot iespēju Krievijai attīstīt ražošanu. Tāpat nedrīkst pieļaut, ka Krievijas spēki pārvēršas par tāda mēroga armiju, kas kara sākumā uzbruka Ukrainai un mēģināja mūs nogalināt," sacīja Zelenskis.

Ukrainas prezidenta ieskatā nevar pieļaut, ka Krievija atgūst varenību. Viņš teica, ka Krievija nežēlo savus cilvēkus un izmanto tos par lielgabalu gaļu. Zelenskis pauda bažas, ka gadījumā, ja karš Ukrainā tiks iesaldēts, tad valstis varētu sākt mīkstināt sankcijas un jautāt, kam nepieciešama jauna sankciju pakotne un, piemēram, tribunāls, ja nenotiek aktīva karadarbība.

"Ja tiks iesaldēts karš Ukrainā, Krievijai būs laiks sagatavoties revanšam. To nedrīkst pieļaut. Ir jākonsolidē valstu sabiedrības, mūsu plāniem ir jāsakrīt ar mūsu partneru plāniem un iespējām. Tas nozīmē saņemt palīdzību, rēķinoties arī ar partneru iespējām. Detalizētāk Ukrainas mērķus frontes līnijā neesmu tiesīgs komentēt," teica Zelenskis, piebilstot, ka kara iznākums un valsts atjaunošana pēc kara ir atkarīga no Ukrainas un to atbalstošo valstu vienotības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.