Menu
 

Aptauja: 42% iedzīvotāju uzskata, ka Siliņas valdība ir strādājusi "apmēram tā, kā gaidīts"

  • Autors:  LETA
Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Latvijā 42% iedzīvotāju uzskata, ka Evikas Siliņas (JV) vadītā valdība savas darbības pirmajos trīs mēnešos ir strādājusi "apmēram tā, kā gaidīts", liecina pētījumu centra "SKDS" aptauja.

No aptaujātajiem 1009 respondentiem aptuveni trešā daļa jeb 33% respondentu norādījusi, ka valdība strādājusi sliktāk, nekā gaidīts. Savukārt 5,3% uzskata, ka valdība strādājusi labāk, nekā gaidīts. Teju piektdaļa jeb 19,9% aptaujāto izraudzījušies atbildi "grūti pateikt".

Kopumā visapmierinātākie ar valdības darbu ir tie respondenti, kas 14.Saeimas vēlēšanās 2022.gada oktobrī balsojuši par Siliņas pārstāvēto "Jauno vienotību" (JV) - 23% no viņiem uzskata, ka valdība strādājusi labāk, nekā gaidīts, bet 53% - apmēram tā, kā vēlētāji to bija gaidījuši. Tāpat valdības darbu labi vērtē kustības "Par" atbalstītāji. No viņiem 24% vērtē darbu labāk, nekā gaidīts, bet 40% - apmēram tā, kā gaidīts.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" vēlētāju vidū respondentu īpatsvars, kas valdības darbu vērtē labāk, nekā gaidīts, sasniedz attiecīgi 12% un 15%. Tikmēr 36% ZZS vēlētāju un 26% "Progresīvo" vēlētāju vērtē, ka valdība strādā sliktāk, nekā gaidīts.

Siliņas valdību 14.Saeima apstiprināja aizvadītā gada 15.septembrī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.