Menu
 

Pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām partiju reitingu līderes – JV un NA

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pirms vasaras sākumā gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām partiju reitingu līderes ir "Jaunā vienotība" (JV) un Nacionālā apvienība (NA), taču kopumā atbalsts politiskajiem spēkiem ir ļoti sadrumstalots.

Kā liecina pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma februārī veiktās SKDS aptaujas rezultāti, par JV februārī EP vēlēšanās bijuši gatavi balsot 10,2% aptaujāto vēlētāju, bet par NA - 10%.

Tālāk reitingā seko "Saskaņa" ar 6,3% vēlētāju atbalstu, "Latvijas attīstībai" - 5,8%, "Progresīvie" - 5,4%, "Stabilitātei" - 4,7%, "Apvienotais saraksts" un "Latvija pirmajā vietā" - katrai 4,3%, Zaļo un zemnieku savienība - 2,9%, "Suverēnā vara" - 2,7%, Jaunā konservatīvā partija - 1,9%, apvienībai "Jaunlatvieši " un "Centra partija" - katrai 1,4%, "Tauta. Zeme. Valsts." - 0,4%, "Kustība Par" un "Tautas varas spēks" - 0,3% vēlētāju.

Ņemot vērā tikai tos aptaujātos, kas aptaujas brīdī bija izlēmuši par ko balsot, atbalsts JV sasniegtu 17,9%, bet NA - 16,5%.

Aptaujā 39,9% apgalvojuši, ka noteikti piedalīšoties EP vēlēšanās, 28,8% teikuši, ka ir ticams, ka viņi vēlēšanās piedalīsies, pārējie pauduši, ka drīzāk vēlēšanās nepiedalīšoties vai arī vēl nebija izlēmuši. Līdzšinējā pieredze gan rāda, ka uz EP vēlēšanām ierodas būtiski mazāk vēlētāju.

EP vēlēšanas Latvijā notiks jūnija sākumā. Par vietām EP cīnīsies 16 kandidātu saraksti.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.