Menu
 

Mieriņa: Krievija neizbēgami piedzīvos stratēģisku sakāvi Ukrainā

  • Autors:  LETA
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

Krievija neizbēgami piedzīvos stratēģisku sakāvi Ukrainā, ārkārtas sēdē pauda Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS), pieminot Krievijas pilna mēroga militārā iebrukuma Ukrainā otro gadadienu.

Mieriņa ir pārliecināta, ka nav nekādu šaubu par Krievijas agresijas iznākumu, jo sabiedroto potenciāls nodrošināt Ukrainai nepieciešamās militārās spējas ir vairākas reizes lielākas par agresorvalsti.

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka rit 728 diena kopš Krievijas noziedzīgā iebrukuma Ukrainā, un katru kara dienu Krievijas noziedzīgais režīms laupa nevainīgu ukraiņu dzīvības un Krievijas agresija turpina drupināt Eiropas drošības tiesību varas pamatprincipus, kurus sabiedrotie katru dienu apņemas sargāt.

Mieriņa norādīja, ka šo divu gadu kara laikā sabiedrotie ir darījuši daudz Ukrainas atbalstam, kliedējot mītu par Krievijas neuzvaramību, uzsverot, ka esam pietuvinājuši sabiedrotos Latvijas izpratnei par transatlantisko drošību.

"Cerams, ka nav nepieciešamas dramatiskas izmaiņas kara laukā, lai visi sabiedrotie vienlīdz atgūtu sajūtu attiecībā uz nekāvējošu rīcību Eiropas drošības aizsardzībai," teica Mieriņa, norādot, ka nav neviena pamatota iemesla Ukrainai nenodrošināt visu nepieciešamo atbalstu ātrākai uzvarai.

Saeimas priekšsēdētāja uzskata, ka ilgs un postošs karš ir Krievijas interesēs.

Mieriņa solīja, ka Latvija turpinās darīt visu nepieciešamo Ukrainas uzvaras veicināšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.