Menu
 

Aptuveni 20 cilvēki piketā pieprasa apturēt mangāna rūdas tranzītu caur Latviju

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Aptuveni 20 cilvēki šodien politiskās kustības "Par" rīkotajā piketā pie Ministru kabineta ēkas pieprasa apturēt mangāna rūdas tranzītu caur Latviju, novēroja aģentūra LETA. Tāpat tiek pieprasīts slēgt robežu ar Krieviju.

Piketētājiem rokās bija plakāti ar uzrakstiem "Kāpēc jūs finansējat Kremli?", "Siliņa rīkojies!", "Stop asiņainajam tranzītam", "Mangāna rūda+Krievija=nogalināti ukraiņi". Uz plakātiem uzzīmēti sarkanu plaukstu nospiedumi, norādot uz Krievijas Ukrainā nogalināto cilvēku asinīm.

Piketā izskanēja saukļi: "Kariņ, Brišken, tranzītam - nē!", "Siliņa! Rīkojies!", "Mēs esam par Ukrainas uzvaru!", "Jūs to varat!", "Apturiet asiņaino tranzītu!".

Kustība "Par" uzskata, ka nav pieļaujama situācija, kad Latvijas valsts kapitālsabiedrība "LDz Loģistika" caur Latvijas teritoriju piegādā preces Krievijai kara turpināšanai. "Asiņainais tranzīts uz Krieviju ir jāpārtrauc," pauž "Par" izpilddirektors Miks Celmiņš, mudinot Latvijas valdību šajā situācijā rādīt piemēru Eiropai. Viņš piebilst - nav šaubu, ka mangāna rūdas importa ievērojamais kāpums Krievijā ir saistīts ar kara vajadzībām.

"Mēs vairs negribam sagaidīt sarakstus ar precēm, kas katru reizi nāks gaismā no jauna, ko mēs piegādājam Krievijai, lai viņi spētu karot. Mēs esam par to, ka mēs beidzot izbeidzam šo liekulīgo praksi - no vienas puses, mēs, visa sabiedrība, atbalstām Ukrainu, lai viņi uzvarētu karā, no otras puses, mēs radām labvēlīgus apstākļus, lai Krievijas kara mašīna dzīvotu un karotu," sacīja kustības "Par" Valdes līdzpriekšsēdētāja, Rīgas domes deputāte Laima Geikina.

Kā ziņots, līdz ar Krievijas atkārtoto iebrukumu Ukrainā krasi palielinājušās ieroču rūpniecībā nepieciešamās mangāna rūdas piegādes Krievijai, un kopš pagājušā gada daļa piegāžu veiktas caur Igauniju un Latviju, vēsta laikraksts "Postimees".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.