Menu
 

Braže kā ārlietu prioritātes iezīmē Latvijas drošības stiprināšanu un ekonomikas konkurētspēju

  • Autors:  LETA
Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Ārlietu ministra amata kandidātes Baibas Bražes prioritātes būs Latvijas drošības stiprināšana, ekonomikas konkurētspējas palielināšana un valstspiederīgo aizstāvība, žurnālistiem paziņoja Braže.

Pēc Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) paziņojuma par Bražes kandidatūras virzīšanu ārlietu ministres amatam, ilggadējā diplomāte sacīja, ka valdības prioritātes ārlietu un drošības jomā ir pilnīgi skaidras - tās ir Latvijas drošības stiprināšana, mūsu kā NATO spēcīgas dalībvalsts un visas alianses stiprināšana, nacionālās ekonomikas izaugsme un konkurētspējas palielināšana, Latvijas valstspiederīgo aizstāvība pasaulē un Eiropas Savienības konkurētspējas attīstīšana.

Ārlietu ministra amata kandidāte akcentēja, ka Latvija var darīt vairāk, lai nepieļautu Krievijas militāro spēju atjaunošanos.

Braže pateicās Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV) par uzticību, nominējot viņu ārlietu ministra amatam, "kas uzliek lielu atbildību".

Siliņa pēc vairāku nedēļu politiskajām konsultācijām "Jaunās vienotības" iekšienē ārlietu ministra amatam ir nolēmusi virzīt diplomāti Braži, par kuras apstiprināšanu amatā vēl būs jābalso Saeimai.

Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstniece Braže ārlietu dienestā ieņēmusi dažādus amatus, tostarp bijusi Latvijas vēstniece vairākās valstīs. Pirms kļūšanas par īpašo uzdevumu vēstnieci 2023.gada vasarā, viņa kopš 2020.gada maija bija NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos.

Braže neoficiāli tika minēta kā ticamākā kandidāte šim amatam jau uzreiz pēc tam, kad par atkāpšanos no amata paziņoja līdzšinējais ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Saeimas frakcijas paudušas vēlmi tikties ar nākamo ārlietu ministra amata kandidātu. Nākamo ārlietu ministru tradicionāli iztaujās arī Valsts prezidents.

Kā ziņots, ārlietu ministra amats kļuvis vakants pēc tam, kad to pēc privāto lidojumu skandāla atstāja bijušais premjers Krišjānis Kariņš.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.