Menu
 

Baltijas valstu spīkeri aicina ASV Kongresu nekavēties ar atbalstu Ukrainai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

“Mēs paļaujamies uz to, ka Kongress pieņems pareizo lēmumu un apstiprinās Ukrainai tik ļoti nepieciešamo palīdzības paketi. Tā būs stāšanās pretī tirāniem un agresoriem, tā būs mūsu kolektīvās drošības sargāšana. Ukrainai sniegtais atbalsts ir ieguldījums mūsu kopīgajā drošajā nākotnē,” atklātā vēstulē uzsver Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa kopā ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Lauri Husaru un Lietuvas Seima priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu.

Vēstulē parlamentu priekšsēdētāji atzīmē, ka Eiropa sper vēsturiskus soļus, nostiprinot savas aizsardzības spējas, tomēr tam ir nepieciešams laiks – laiks, kura Ukrainai nav. Tādēļ ASV sniegtajai palīdzībai ir izšķiroša nozīmē šajā būtiskajā brīdī, vēsta Saeimas preses dienests.

“Ar mūsu kopīgi sniegto palīdzību bija iespējams apturēt agresoru un atbrīvot lielu daļu tā okupētās Ukrainas teritorijas. Tomēr Krievijas raidītie tiešie draudi nerimstas. Tādēļ mēs atzinīgi novērtējam ASV pārliecinošo vadību un apņēmību uzturēt brīvību un drošību Eiropā mūsu kopīgo centienu ietvaros,” pauž Baltijas valstu spīkeri, akcentējot, ka Baltijas drošības iniciatīva ir tikai viens no šādiem piemēriem.

Parlamentu priekšsēdētāji akcentē, ka pasaulē šobrīd ir vērojama krasi pieaugoša tendence uz iedibinātās kārtības graušanu un Eiropā to jūtam ar katru dienu arvien vairāk, jo Krievija un citi spēki, cenšoties destabilizēt situāciju, izmanto jebkuru to rīcībā esošo līdzekli, tostarp arī hibrīdrīkus.

“Mēs uzskatām par savu atbildību un uzdevumu novērst haosu un nesodāmības apziņu, un mūsu valstis ir cieši apņēmušās vēl vairāk palielināt Ukrainai un tās bruņotajiem spēkiem sniedzamo atbalstu, jo atzīstam to par būtisku ieguldījumu gan mūsu individuālajā, gan arī kolektīvajā drošībā,” vēstulē pauž parlamentu priekšsēdētāji, uzsverot, ka visi vainīgie ir jāsauc pie atbildības. “Tādējādi tiks ievērojami mazināta turpmāku konfliktu rašanās iespējamība un mūsu cilvēki atkal atgūs kontroles un drošības sajūtu,” teikts vēstulē.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.