Menu
 

"KPV LV" prasa FM parlamentārā sekretāra un Tautsaimniecības komisijas vadītāja amatus un neveidot jaunu ministra amatu

  • Autors:  LETA
"KPV LV" prasa FM parlamentārā sekretāra un Tautsaimniecības komisijas vadītāja amatus un neveidot jaunu ministra amatu Foto - LETA

Starp "KPV LV" piecām prasībām koalīcijas "kodolam" ir Finanšu ministrijas (FM) parlamentārā sekretāra amats, kā arī neveidot jaunus ministru amatus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

"Jaunās vienotības" politiķa Krišjāņa Kariņa valdības piedāvājumā bija iecerēts jauns demogrāfijas lietu ministra amats, kuru varētu ieņemt Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK). Iespējams, šāds piedāvājums tapa, lai arī apvienībai "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK nodrošinātu trīs vietas valdībā, jo sākotnēji bija iecerēts, ka vietai valdībā tiks pielīdzināts Saeimas priekšsēdētājas amats, kuru ieņem Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Kopumā "KPV LV" izvirzījusi piecas prasības - Kariņu kā valdības vadītāju, FM parlamentārā sekretāra un Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītāja amatus, neveidot papildu ministra amatu, kā arī prasības attiecībā uz iesaisti teritoriālās reformas veikšanā.

Pašlaik Tautsaimniecības komisiju vada Jānis Dūklavs (ZZS), bet premjera amatam kā viena no versijām izskan cits "Jaunās vienotības" politiķis - Arvils Ašeradens (JV).

Kā ziņots, partijas "KPV LV" Saeimas frakcija ceturtdien lēma turpināt valdības veidošanas sarunas, izvirzot prasību kopumu, kas nodotas tā dēvētajām koalīcijas "kodolam", žurnālistiem sacīja "KPV LV" frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs. Viņš neatklāja, kādas ir šīs prasības, kā arī skaidri neatbildēja uz jautājumu, vai "KPV LV" uztur Alda Gobzema (KPV LV) kandidatūru iekšlietu ministra amatam.

Savukārt Gobzems žurnālistiem sacīja, ka personīgi ir atteicies ieņemt iekšlietu ministra amatu. Tas neesot saistīts ar frakcijas lēmumu.

Četras partijas - "Jaunā Vienotība" (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Attīstībai/Par!" - vienojušās 4.janvārī Valsts prezidentam Raimondam Vējonim piedāvāt kopīgi atbalstītu premjera kandidātu.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.