Menu
 

Reirs: 2019. gada budžetā nebūs jaunu tēriņu un "deputātu kvotu"

  • Autors:  LETA
Reirs: 2019. gada budžetā nebūs jaunu tēriņu un "deputātu kvotu" Foto: Labklājības ministrija

2019. gada budžetā netiks paredzēti jauni tēriņi un patlaban netiek paredzētas arī tā dēvētās "deputātu kvotas", otrdien žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Ministrs informēja par Finanšu ministrijas (FM) plānoto 2019. gada budžeta izstrādes grafiku, kas paredz šā gada budžetu izstrādāt īsā laikā. Pēc ministra teiktā, 2019. gada budžeta deficīts paredzēts iepriekš plānotajā līmenī, kā arī budžeta izstrādi ietekmēs jaunākās makroekonomikas prognozes, kas tiks publicētas janvāra beigās.

Reirs uzsvēra, ka valdību veidojošās partijas ir vienojušas, ka jaunu politiku 2019. gadā nebūs, bet tās tiks paredzētas 2020. gada budžetā. Tāpat finanšu ministrs pauda, ka patlaban neviena partija nav interesējusies par tā dēvētajām "deputātu kvotām", tomēr, Reira ieskatā, tādas 2019. gada budžeta ietvaros netiks piešķirtas.

"Esam vienojušies, ka budžets tiks veidots atbildīgi un jauni budžeta pieprasījumi netiks sniegti. Katram deputātam ir tiesības lūgt kvotas, tomēr, lai nepaildzinātu budžeta pieņemšanas procesu, būtu svarīgi, lai budžets būtu ar sabalansētiem priekšlikumiem," uzsvēra finanšu ministrs un piebilda, ka viņš neatbalstīs "deputātu kvotas".

Tāpat ministrs sacīja, ka 2019. gada budžets neparedzēs izmaiņas nodokļos, bet 2020. gadā plānots pārskatīt nodokļu sistēmu, lai uzlabojumi nodokļos stātos spēkā 2021. gadā.

Pēc valdības sēdes Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) žurnālistiem uzsvēra, ka viņa vadītā valdība 2019. gadā neplāno veikt izmaiņas nodokļos. Tāpat premjers pauda, ka Ministru kabinets ir apņēmies īsā laikā pieņemt 2019. gada budžetu, pieturoties pie iepriekš paustajiem solījumiem par atalgojuma pieaugumu mediķiem, tieslietu un iekšlietu jomās strādājošajiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.